FUNN: Den smittsomme laksesykdommen ILA er påvist ved to av Norway Royal Salmons smoltanlegg i Troms og Finnmark. Minst en halv million fisker må destrueres.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
FUNN: Den smittsomme laksesykdommen ILA er påvist ved to av Norway Royal Salmons smoltanlegg i Troms og Finnmark. Minst en halv million fisker må destrueres. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Laksesykdom i to anlegg i Nord-Norge

I Troms og Finnmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den smittsomme laksesykdommen ILA er påvist ved to av Norway Royal Salmons smoltanlegg i Troms og Finnmark. Minst en halv million fisker må destrueres.

Det er fisken ved selskapets anlegg i Baltsfjord som skal destrueres etter at det er påvist infeksiøs lakseanemi (ILA), opplyser selskapet i en pressemelding. Snittvekten på fisken er 350 gram, så det er totalt 175 tonn laks som går tapt.

Et anlegg i Kokelv i Finnmark har fått smolt fra samme leverandør som anlegget i Baltsfjord. Torsdag fikk selskapet rapport om mulig smitte også her. Det jobbers nå med å kartlegge omfanget av smitten i Kokelv, som har en samlet biomasse på 540 tonn - 1,2 millioner fisker med en snittvekt på 450 gram. Dersom også denne fisken må destrueres, blir selskapets tap på 20-25 millioner kroner.

Royal Norway Salmon sier ingen andre anlegg har fått smolt fra den aktuelle leverandøren i år og at de derfor anser at det ikke er fare for ytterligere smitte.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram