Lakshmi (2) har fire armer og fire bein

Og nå skal hun fjerne halvparten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lille Lakshmi (2) fra India er ikke som andre toåringer. Hun er nemlig født med dobbelt sett lemmer – fire armer og fire bein. Men akkurat nå gjennomgår hun en langvarig og risikabel operasjon som skal gjøre henne til ei vanlig jente, melder AP og Reuters.

Parasitt

Lakshmi, som ble født inn i en fattig familie fra Bihar øst i landet, har den spesielle tilstanden som på latin kalles Ischiopagus tetrapus – hun har en «parasittisk tvilling» festet permanent til kroppen.

Den parasittiske tvillingen er egentlig en virkelig tvilling som sluttet å utvikle seg i morens livmor. Fosteret som overlevde, absorberte det andre fosterets lemmer, nyrer og andre kroppsdeler.

Forskjellen fra siamesiske tvillinger er at det her bare er snakk om ett hode og én hjerne.

Lakshmis tilstand har ikke bare vært til ulempe for henne; landsbyfolk anså henne først som en inkarnasjon av den mangelemmede hindugudinnen med samme navn, før de etter en tid innså at dette nok ikke var tilfellet.

Andre, for eksempel et sirkus, har prøvd å få tak i den lille jenta for å gjøre penger på henne, og foreldrene har måttet ha henne i skjul.

Gratis operasjon
De fattige foreldrene har ikke hatt råd til å hjelpe datteren, men får nå hjelp av Bangalore-legen Shara Patil, som har gått med på å operere henne gratis.

Det medisinske teamet på 36 leger står nå overfor en enorm utfordring under operasjonen, som har 25 prosents risiko.

Patil forklarer at det haster med å få operert den lille jenta, som er blitt en favoritt blant sykehuspersonalet.

– Problemet vil bare bli større etter hvert som hun vokser opp. Hun har allerede vanskelig for å nære parasitten, sier legen, som nå er inne i operasjonen, som forventes å ta mangfoldige timer.

GUDEN FOR VELSTAND: Landsbyboerne trodde først at vesle Lakshmi var en inkarnasjon av den firearmede gudinnen for velstand, Lakshmi.