Lakshmi (2) har fire armer og fire bein

Og nå skal hun fjerne halvparten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Lille Lakshmi (2) fra India er ikke som andre toåringer. Hun er nemlig født med dobbelt sett lemmer – fire armer og fire bein. Men akkurat nå gjennomgår hun en langvarig og risikabel operasjon som skal gjøre henne til ei vanlig jente, melder AP og Reuters.

Parasitt

Lakshmi, som ble født inn i en fattig familie fra Bihar øst i landet, har den spesielle tilstanden som på latin kalles Ischiopagus tetrapus – hun har en «parasittisk tvilling» festet permanent til kroppen.

Den parasittiske tvillingen er egentlig en virkelig tvilling som sluttet å utvikle seg i morens livmor. Fosteret som overlevde, absorberte det andre fosterets lemmer, nyrer og andre kroppsdeler.

Forskjellen fra siamesiske tvillinger er at det her bare er snakk om ett hode og én hjerne.

Lakshmis tilstand har ikke bare vært til ulempe for henne; landsbyfolk anså henne først som en inkarnasjon av den mangelemmede hindugudinnen med samme navn, før de etter en tid innså at dette nok ikke var tilfellet.

Andre, for eksempel et sirkus, har prøvd å få tak i den lille jenta for å gjøre penger på henne, og foreldrene har måttet ha henne i skjul.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer