Lam etter ulykke tilkjent 4,5 mill.

Storebrand er dømt til å betale en 47 år gammel mann fra Ski 4,5 millioner kroner i yrkesskadeerstatning etter en trafikkulykke i 1992. Dette er over tre millioner mer enn mannen ble tilkjent i Follo herredsrett i 1999.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storebrand må samtidig betale nærmere en kvart million kroner pluss renter til mannen i saksomkostninger. 47-åringens totale krav mot forsikringsselskapet i lagmannsretten var nærmere åtte millioner kroner.

Det var 23. april i 1992 at mannen kjørte av veien i forbindelse med jobben. Han ble lam som følge av ulykka. Etter lange opphold på sykehus og opptreningssentre kunne 47-åringen i 1995 flytte inn i egen og nybygd spesialtilpasset bolig. Året før ble han separert fra sin ektefelle.

Pleies

Ifølge 47-åringen kom ekteskapsbruddet som en direkte følge av den fatale ulykka. Det trodde ikke Storebrand noe på, fordi 47-åringen ikke hadde sagt noe om dette i herredsretten.

Etter innflyttingen har 47-åringen døgnkontinuerlig tilsyn og pleie, en ordning som er finansiert av Ski kommune. Ordningen innebærer at han til enhver tid har en personlig assistent hos seg. Arbeidet utgjør samlet fire og et halvt årsverk.

Begge anket

Det var i 1998 at 47-åringen tok ut stevning mot forsikringselskapet, etter at det ikke hadde vært mulig å komme overens om ertatningsbeløpet. Dommen i herredsrett i 1999 anket begge parter til lagmannsretten.

I sitt krav har 47-åringen i detalj redegjort for redusert livskvalitet og ekstrautgifter han mener ulykka og livssituasjonen medfører.

Lagmannsretten har gjennomgått hvert punkt, og gitt 47-åringen langt på vei medhold, men altså redusert enkelte beløp.