Lam født med sju bein

- Jeg har aldri sett noe liknende, sier bonden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det seks dager gamle lammet fra Methven i New Zealand er slett ikke som andre lam:

Det har sju bein.

To av de ekstra beina henger ubrukelige bak de to ordentlige forbeina, og lammet har i tillegg tre bakbein, hvorav det ene har to klover. Når det går, brukes de to brukbare forbeina og alle de tre bakbeina, melder AP.

Bonde Dave Callaghan ble lettere overrasket da han fant det sjubeinte dyret vandrende omkring inne i innhegningen sammen med moren og en normal tvilling.

– Jeg har aldri sett noe liknende, sier Callaghan til lokalavisa Ashburton Guardian.

Ifølge veterinær Steve Williams ved Canterbury Vets-klinikken i Methven skyldes dannelse av mangebeinte dyr – polydaktyler – en feil på embryostadiet, og tilstanden inntreffer bare hos ett av flere millioner lam.

Williams sier videre at det sjubeinte lammet er tvekjønnet (hermafrodittisk) og i tillegg mangler en del av tarmen, slik at det ikke kan produsere avføring. Derfor må lammet avlives.

– Å holde det i live er trolig inhumant, sier veterinæren til Ashburton Guardian.

- IKKE LEVEDYKTIG: Lammet har sju bein, i tillegg til å være tvekjønnet og mangle en del av tarmen. Derfor blir det trolig avlivet. Foto: SUSAN SANDYS/ASHBURTON GUARDIAN/AP/SCANPIX
- IKKE LEVEDYKTIG: Lammet har sju bein, i tillegg til å være tvekjønnet og mangle en del av tarmen. Derfor blir det trolig avlivet. Foto: SUSAN SANDYS/ASHBURTON GUARDIAN/AP/SCANPIX Vis mer