Lam fra livet og ned etter takling i vantet

Innebandyspiller Thomas Jacobsen (21) ble angrepet av motspiller.

BLE LAM: Thomas Jacobsen (21) sitter på terrasen på Sunnaas sykehus. Han kan ikke lenger gå etter at han ble brutalt overfalt av en motspiller under en innebandykamp. Foto: Jacques Hvistendahl.
BLE LAM: Thomas Jacobsen (21) sitter på terrasen på Sunnaas sykehus. Han kan ikke lenger gå etter at han ble brutalt overfalt av en motspiller under en innebandykamp. Foto: Jacques Hvistendahl. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 12. oktober i fjor ble livet snudd på hodet for den unge og aktive tømrerlærlingen Thomas Jacobsen (21). Det ble hans siste kamp for innebandylaget Fredrikstad IBK, og starten på et liv i rullestol.

- Taklingen var på ingen måte normal. Jeg har spilt innebandy i tolv år, og har aldri opplevd liknende, sier den unge mannen til Dagbladet.

Domsutvalget i Norges Bandyforbund dømte den svenske spilleren på IK Akerselva til tre måneders utestengelse fra trening og kamp for den brutale taklingen.

Brutal krysstaklingThomas ble krysstaklet bakfra i brysthøyde, og ble slengt med brystkassa inn i kanten på vantet.

Domsutvalget fant det bevist at taklingen var gjort med viten og vilje. Den ble utført som hevn for en handling Thomas skal ha begått mot gjerningsmannens lagkamerat tidligere i kampen.

- Det eneste jeg husker fra kampen, før jeg våknet opp på båre, er at jeg scoret i første periode, sier 21-åringen til Dagbladet.

Pappa Nils Petter Jacobsen var ikke til stede under kampen, men ante at noe ikke stemte.

- Jeg ventet på at han skulle ringe meg å fortelle om resultatet, slik han pleier å gjøre. Etter 45 minutter ringte lagleder og fortalte at han lå på Ullevål universitetssykehus. Jeg har aldri kjørt så fort til Oslo tidligere, sier faren som er bosatt i Sarpsborg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer