Lama skapte trafikkaos

Etter noen timer dukket eieren opp i Lillesand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En eksotisk gjest fra Sør-Amerika med fire bein og pels skapte trafikkaos i Lillesand i morges. Først klødde lensmannen seg i hodet da han kom på jobb og fant et ukjent dyr på størrelse med en liten hest på trappa.

Noen hadde tjoret lamaen på den grønneste flekken i sentrum, attpåtil ved sørlandsbyens eneste rundkjøring. Der gikk det rundt og rundt - bokstavelig talt.

Alle skulle se på den sjeldne gjesten, og politiet ble nedringt av folk som lurte på om et villdyr hadde forvillet seg til Lillesand, melder Agderposten.no.

Den roligste på to eller fire i Lillesand i formiddag, var lamaen selv. Etter noen timer meldte dyrets herre og mester seg. Sirkus Zorba var i byen.

- Sirkuset er opptatt av at dyrene skal få mest mulig frisk luft og grønt gras, og dette var den grønneste flekken dyrepasseren fant i hele Lillesand, sier sirkusdirektør Thor Gujord til avisa.

Spyttemyte

Den fire år gamle lamaen kommer fra Peru og går på \'hinderskole\'. Mytene sier at lamaen forsvarer seg med å spytte på folk og andre utfordrere. Lamaspytt skal være like etsende som syre.

- Vi har hatt lamaen siden den var liten. Det er kjæledeggen vår, veldig snill og omgjengelig. Den har aldri spyttet, det gjør den kun hvis den blir kraftig provosert, sier sirkusdirektøren.

TRAFIKKAOS  skapte denne søramerikanske gjesten i Lillesands eneste rundkjøring i dag. Foto: Anne Gro Ballestad, Agderposten.
TRAFIKKAOS skapte denne søramerikanske gjesten i Lillesands eneste rundkjøring i dag. Foto: Anne Gro Ballestad, Agderposten. Vis mer

Og hvis du skulle dumpe over et dyr du bare har sett i inkahistorier fra Andesfjellene når du drar inn i heiene fra Sørlandskysten, ja da kan det gjerne være lama fra Sør-Amerika. Noen bønder i Agder, Telemark og indre østland  har importert lamaer for å teste det høydesterke dyret i norsk utmark. Den får gå i fred for ulv og bjørn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer