Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Lamaen døde i armene mine

En lama og fosteret hennes døde i går. Eieren skylder på veterinærkonflikten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den høygravide lamaen Maya i dyreparken Amadeusparken i Stange fikk de første riene lørdag. I går morges døde hun. Kalven hun forsøkte å få ut, var død, og påkjenningen ble for stor for den førstegangsfødende lamaen på to og et halvt år.

-  Plutselig fikk hun spasmer. Vi masserte og gjorde det vi kunne. Men hun døde i armene mine. Det var fælt, sier dyreparkens eier John Rian til Dagbladet.no.

Nå har han bare fem lamaer igjen i dyreparken, og det var den eneste lamahoppa hans som døde.

Ingen på jobb

Hjelpen fra veterinær kom for seint på grunn av den fastlåste konflikten mellom staten og veterinærene. Den gamle avtalen mellom partene gikk ut 1. januar, og partene har ikke klart å bli enige om noen ny avtale. Dermed går ikke veterinærene lenger i vaktordning, og i helger og på kvelder er det vanskelig å få hjelp til syke dyr.

Landbruksminister Lars Sponheim og veterinærene står på sitt i konflikten. Sponheim mener veterinærene har fått det de har bedt om og mer enn det, og venter nå bare på en telefon der de godtar forslaget.

-  Ingen kommentar

Dagbladet forsøkte i går å komme i kontakt med Sponheim, men informasjonssjef Ottar Løvik i Landbruksdepartementet viste seg svært motvillig til å formidle kontakt da det ble klart hva saken dreide seg om.

-  Du kan nok bare glemme å få en kommentar fra Sponheim i denne saken, sier Løvik til Dagbladet.

-  Vi kommenterer ikke enkeltsaker, selv om det jo er litt spesielt at det er en lama som er død, var det kontante svaret.

DØDE: På grunn av veterinærkonflikten kom ikke hjelpen fort nok fram. Her er John Rian med den døde lamaen.