Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lamar valgte sønnens fødsel framfor jobben. Da fikk han sparken

Nå får han støtte fra hele verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Lamar Austin fra New Hampshire i USA fikk høre at hans kone Lindsay skulle føde, ble han stilt overfor et dilemma.

Han skulle nemlig jobbe hele helga, og var fortsatt på en 90 dagers prøveperiode, men likevel var han ikke i tvil. Han valgte å dra til sykehuset, og var der da parets fjerde barn ble født.

Men søndag morgen kom beskjeden han hadde håpet å unngå. Det tikket nemlig inn en tekstmelding som informerte ham om at han var sagt opp.

- Jeg svarte bare «ok»

Austin selv sier ifølge lokalavisa The Concord Monitor at han informerte sjefen sin om at han ble værende på sykehuset da fødselen trakk ut. Tilbake fikk han en advarsel om at han måtte innfinne seg på jobb før klokka åtte neste morgen.

Det gjorde han ikke, og dermed kom meldingen i ettiden om at han var ferdig i vaktselskapet.

- Jeg svarte bare «ok». Jeg var på sykehuset, og det hadde vært en lang natt. Jeg aktet ikke å krangle med noen om jobb mens kona mi fødte, sier han.

Lokalavisa var raskt ute med å omtale saken, og etter det har ballen rullet videre. Austins historie har nå gått over hele verden, og også de lokale politikerne har fått opp øynene for Austin-familiens situasjon.

Samler inn penger

En av dem er tidligere bystyremedlem og advokat Sara Pereschino. Hun var ikke sen med å starte en crowdfunding-kampanje for familien.

I skrivende stund har de samlet inn omlag 16 000 kroner, og pengene kommer fra hele verden. Blant annet Australia og Storbritannia er representert på bidragslista.

- Jeg synes ikke de skal trenge å bekymre seg for økonomiske problemer akkurat nå. Dette skal være en lykkelig tid for dem, og jeg synes ikke noen skal bli tvunget til å velge mellom familien sin og jobben, sier hun.

I tillegg forteller Austin at han allerede har fått tre andre jobbtilbud i tillegg til et tilbud om en lærlingplass.

- Mer humant

Austins tidligere arbeidsgiver, Salerno Protective Services, sier at de «ikke har for vane å sparke ansatte på denne måten, men at de må være bevisst det produktet de leverer til sine kunder».

Andru Volinsky, som arbeider som advokat med spesialisering i arbeidsrett, sier at selskapet neppe har gjort noe ulovlig i denne situasjonen.

- Men om man ser bort fra jussen kunne selskapet definitivt handlet mer humant, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media