TOK DEM TRE DAGER: Det skotske politiets alarmsentral i Stirling registrerte aldri den første varselen om bilulykka. Det tok hele tre dager før politiet reagerte, etter å ha blitt varslet på nytt. Da hadde Lamara Bell (25) kjempet for livet i tre dager ved siden av sin avdøde kjæreste John Yulil (28). I går døde hun av skadene. Foto: Andrew Milligan / PA
TOK DEM TRE DAGER: Det skotske politiets alarmsentral i Stirling registrerte aldri den første varselen om bilulykka. Det tok hele tre dager før politiet reagerte, etter å ha blitt varslet på nytt. Da hadde Lamara Bell (25) kjempet for livet i tre dager ved siden av sin avdøde kjæreste John Yulil (28). I går døde hun av skadene. Foto: Andrew Milligan / PAVis mer

Lamara (25) lå forlatt i bilvrak i tre dager. Så kjempet hun videre for livet i fem dager til. I dag måtte hun gi tapt for skadene

Politiet reagerte ikke på første varsel. Nå mener myndighetene feilen har sin årsak i bemanningskutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I tre dager lå Lamara Bell (25) forlatt i et bilvrak side om side med sin døde kjæreste John Yulil (28) på et jorde i Stirling i Skottland.

Politiet hadde blitt varslet, men hadde ignorert meldinga fra en tilfeldig forbipasserende mann, skriver The Independent.

Ulykken skjedde på søndag morgen forrige uke, men ikke før på onsdag, etter at noen varslet politiet på nytt, ble hun omsider funnet og sendt på sykehus. Hennes kjæreste skal ha dødd momentant av skadene han ble påført i bilulykken, ifølge skotsk politi.

- Vær så snill I fem dager kjempet Lamara videre for å overleve i kunstig koma på sykehuset, men i går døde hun av skadene, skriver hennes bror på Facebook. Dette bekrefter skotsk politi.

Familien hjerteknusende ønske på Facebook gikk dermed ikke i oppfyllelse.

- Vær så snill å få henne til å våkne opp, skrev faren Andrew Bell i en Facebook-status fredag.

- Lamara lå på et jorde i tre dager etter ulykken. En snill mann ringte inn til politiet for å varsle, men ble ignorert, skriver faren videre. Bilvraket ble liggende på et sted folk normalt ikke ferdes, bak et skogholt.

Lamara etterlot seg en datter på åtte år og en sønn på fem. John etterlot seg to unge gutter, ifølge The Independent.

Kjempet iherdig Lamaras bror beskrev søsterens kritiske og forverrende situasjon i Facebook-meldinger da hun lå i kunstig koma. På fredag gjennomgikk hun en operasjon for å unngå at væske samlet seg i hjernen. Da ble familien fortalt at forhjernen hennes holdt på å slukne.

Det var vanskelig for broren å forstå på fredag at søsterens tilstand kunne forverre seg ytterligere. Ifølge broren hadde hun kutt og skrubbsår på hele kroppen, og hun hadde beinbrudd i hele kroppen.

- Hun har gitt alt for å overleve denne uka, og de tre første dagene fikk hun ingen medisinsk hjelp. Det er et mirakel at hun fortsatt er i live, skrev broren.

På lørdag fikk hun behandling for hodeskader som var blitt infisert. Hun hadde problemer med å puste, men broren hadde fortsatt håp om at søsteren skulle våkne opp. Søndag kom den hjerteskjærende meldingen om at Lamara måtte gi tapt for alle de alvorlige skadene fra bilulykken.

Systemfeil Paret var på vei hjem fra campingferie da de av ukjente årsaker kjørte ut av veien. Politiet i Skottland innrømmer at de ble varslet søndag morgen om at en blå Renault Clio hadde krasjet og lå utafor veien.

- Vi har satt i gang en etterforskning for å finne ut av hvorfor denne meldinga ikke ble fulgt opp, sier Kate Thomson i det lokale politiet.

Broren oppdaterte omverdenen fortløpende fordi han ønsket å belyse den «forferdelig dårlige» jobben politiet hadde gjort.

- Jeg ønsker at politiet skal få høre hvordan denne enorme feilen har ødelagt familien vår, skriver broren, som på dette tidspunktet fortsatt hadde håp om at søsteren skulle våkne opp.

Flere skotske politikere mener at dette ikke var et engangstilfelle, men at denne saken beskriver hvordan skotsk politi sliter med dype systemfeil på grunn av kraftige kutt i bemanninga på alarmsentralene, skriver The Guardian.

LAMARA BELL: I tre dager kjempet hun en stille kamp for livet i et bilvrak side om side med sin avdøde kjæreste. I fem dager i kunstig koma, med påfølgende operasjoner kjempet hun videre. Til slutt måtte hun gi tapt, og i går døde hun av skadene. Foto: Police Scotland / PA
LAMARA BELL: I tre dager kjempet hun en stille kamp for livet i et bilvrak side om side med sin avdøde kjæreste. I fem dager i kunstig koma, med påfølgende operasjoner kjempet hun videre. Til slutt måtte hun gi tapt, og i går døde hun av skadene. Foto: Police Scotland / PA Vis mer