Lammet av snikskytter

NEW YORK (Dagbladet): Villastrøkene rundt Washington D.C. er i unntakstilstand. Snikskytteren som mandag skjøt en 13-årig gutt i skolegården, er fortsatt på frifot. Gutten var det åttende tilfeldige offeret for seriemorderen i den amerikanske hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beboerne i området har reagert med angst for å bevege seg ute, og barn holdes hjemme fra skolene. Ekstrastyrker fra det føderale politiet FBI er kalt til Washington.

Gutten som ble skutt mot, ligger alvorlig skadd på sykehus i Washington D.C.

- Vi har krysset en grense når 13 år gamle barn blir offer for en snikskytter. Det er i ferd med å bli svært personlig når noen faller så dypt som å rette våpen mot et barn. sier politisjefen i Montgomery County, Charles Moose.

På en pressekonferanse seint i går ettermiddag saMoose at politiet arbeider med mange ledetråder, men har ingen klare spor.

Ikke terror

Moose ble spurt om han mente skytingen er en terrorhandling. Han ville ikke spekulere i dette, og understreket at ingen vet hvilket motiv gjerningsmannen har. Det synes ikke å være noen sammenheng mellom dem som er blitt rammet av snikskytterens kuler. Eksperter på seriemordere sier skytingen i Washington D.C. ikke passer inn i noen kategorier. De fleste som utfører slike handlinger gjør det som en hevn eller et angrep mot en bestemt gruppe.

- Denne personen dreper for sportens skyld, sier James Fox, rektor ved Northeastern Universitys institutt for strafferett.

Samme våpen

- Han har gjort Montgomery County til sin private skytebane, sier Fox til New York-avisa The Daily News. Han framhever at en snikskytter som dette også ønsker kontroll ved å skape frykt og å dominere mediebildet.

Dramaet begynte torsdag i forrige uke da fire tilfeldige personer ble skutt fra en passerende bil. De fire drev med helt hverdagslige ting, klippet plen, fylte bensin, vasket bil og satt på en benk. Etter dette er ytterlige fire skutt, to av dem overlevde og ligger alvorlig skadd på sykehus.

Analyser viser at samme våpen er brukt i fire tilfeller hvor ofrene ble drept.

Skolene i forstadsområdene til Washington D.C. vil være åpne i morgen tidlig, men vil være tungt bevoktet av politi. Angsten for snikskytteren har redusert all utendørs trafikk i disse områdene til et minimum.

MORDERJAKT: Store politistyrker gjennomsøker et område like ved skolen i byen Bowie i staten Maryland, der en 13 år gammel gutt ble skutt ned av den ukjente massemorderen mandag.