Lammet i halve kroppen etter ran av mobiltelefon

To rumenere siktet for grovt ran av 31-åring i Bergen.

ANGREPET: En 31 år gammel mann har fått store skadet etter at han ble angrepet i området rundt Haukeland Universitetssykehus natt til søndag forrige uke. To rumenere ble i dag siktet for grovt ran og medvirkning til grovt ran. Foto: Aqwis/Wikimedia Commons
ANGREPET: En 31 år gammel mann har fått store skadet etter at han ble angrepet i området rundt Haukeland Universitetssykehus natt til søndag forrige uke. To rumenere ble i dag siktet for grovt ran og medvirkning til grovt ran. Foto: Aqwis/Wikimedia CommonsVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En rumensk mann på 28 år ble lørdag fengslet med full isolasjon, siktet for grovt ran av 31 år gammel mann i Bergen.

En 36 år gammel mann som er siktet for medvirkning til grovt ran sitter også fengslet i saken, etter at aktor anket rettens beslutning om at det ikke var skjellig grunn til mistanke av mannen.

Mennene er siktet etter at en 31 år gammel mann slått ned i området rundt Haukeland sykehus natt til søndag forrige uke. Han ble øyeblikkelig sendt til sykehuset på grunn av skadene han fikk.

- Prioritert sak
— Dette er en høyt prioritert sak på grunn av de grove og alvorlige skadene. Offeret har fått varig hjerneskade, brudd i kjeven og hjerneslag, sier aktor i saken, Liv Karlsen, til Bergens Tidendes nettutgave.

31-åringen er ifølge BA blitt lam i halve kroppen etter overfallet. Han har også fått skader i ansiktet, og kjeven er brukket på flere steder.

Ifølge aktor i saken har 28-åringen solgt 31-åringens mobiltelefon etter ranet. På tross av at politiet har beviser for at mannen brukte nøkkelkortet sitt samme natt som ranet skjedde, hevder 28-åringen at han aldri har solgt noen mobiltelefon den natta.

Fire andre siktede
De siktede i saken ble pågrepet tidlig denne uka, og fire andre er også siktet i forbindelse med saken. Alle de seks er rumenske statsborgere, opplyser politiadvokat ved Bergen politidistrikt, Erik Johnstad.

Tre av dem er løslatt, mens en fremdeles er varetektsfengslet.

- Det vil bli foretatt nærmere avhør av mannen, og det blir tatt stilling til en eventuell videre fengsling mandag, opplyser Johnstad til Dagbladet.

Grovt ran har en strafferamme på inntil 21 års fengsel dersom ranet har medført død eller betydelig personskade.