Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lan Marie Nguyen Berg truer med å forlate Oslos byregjering

Går ut av byregjeringen hvis kapasiteten på E18 økes.

 E18  Lan Marie Nguyen Berg truer med å forlate byregjeringen hvis kapasiteten økes på E18. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
E18 Lan Marie Nguyen Berg truer med å forlate byregjeringen hvis kapasiteten økes på E18. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Miljøpartiet de Grønne (MDG) trekker seg fra Oslos rødgrønne byregjering hvis E18 bygges ut. 

Det er MDGs Lan Marie Nguyen Berg som fastslår dette i et intervju med VG.

- Å si nei til økt biltrafikk på E18 Vestover har vært et premiss for denne byrådserklæring, og er dermed et premiss for vår deltagelse i byrådet. Vi kan ikke sitte i et byråd som åpner for økt trafikk på E18, sier hun til avisa.

E18 utbyggingen var et ultimatum fra MDG da de gikk inn i forhandlingene, noe Ap og Sv godtok. Likevel er det et problem. Oslos byregjerings skal ikke avgjøre dette alene.

Ønsker økt kapasitet Staten, Akershus fylke og Oslo kommune står sammen bak planene om en stor utbygging av E18 vestover. Oslos nye byregjering vil ikke ha kapasitetsøking på E18, det ønsker derimot både Akershus fylke og staten.

I går debatterte Nguyen Berg bilfri hverdag med samferdelsminister Ketil Solvik-Olsen på NRK. Etterpå tok hun taxi videre.

- Jeg gjorde en interessant observasjon. Etter å ha sittet og diskutert i 20 minutter og tatt til orde for at folk må reise kollektivt og slutte å kjøre bil, så tar MDGs lille delegasjon taxi hjem fra NRK. NRK ligger tross alt i nærheten av flere store transportknutepunkter i Oslo, sier Solvik-Olsen til Dagbladet.

Unødvendig bilbruk Det har lyktes ikke Dagbladet å få MDG-debattant Lan Marie Nguyen Berg i tale. I går uttalte hun følgende:

- I 2030 vil det fortsatt være folk som kjører bil i Oslo, men de skal være utslippsfrie. Jeg tror at om noen år vil unødvendig bilbruk virke like rart, som det i dag gjør å røyke inne, sier Lan.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!