MDG og bil

Lan Maries bilsjokk

Lavere fartsgrenser, flere fotobokser og mye mer bompenger. Dette er Lan Marie Bergs plan for bilen i Norge de neste fire åra. - Mange kjenner at det er utrygt å sykle, sier hun. - MDG vil gjøre bilen til noe bare de rikeste har råd til, tordner Frp.

TIL ANGREP PÅ BILEN: Lan Marie Berg og MDG har en rekke tiltak som skal redusere bilbruken landet over. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
TIL ANGREP PÅ BILEN: Lan Marie Berg og MDG har en rekke tiltak som skal redusere bilbruken landet over. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Dagbladet): - Vi må begynne å prioritere barn foran bil, vi må sørge for at barn kan gå trygt til skolen. Derfor vil MDG redusere biltrafikken i og rundt de store byene med tjue prosent de neste fire åra, sier Lan Marie Berg til Dagbladet.

Listetoppen fra Oslo sier det er på tide at foreldre slipper å bekymre seg når barna går til skolen. Bilen er et problem, forklarer Berg, og MDG lanserer nå en rekke nye tiltak for å redusere biltrafikken i hele landet.

- Det er mange som kjenner på at det er utrygt å sykle, og sånn synes jeg ikke vi skal ha det, sier hun.

Drastiske tiltak

Det er store inngrep MDG vil gjennomføre dersom de får makt de neste fire åra.

Fartsgrensene går ned, bompengebruken opp, og Berg vil i tillegg innføre langt flere fotobokser:

  • Øke bompengene betydelig i storbyområdene.
  • Bruke 40 milliarder ekstra til kollektiv, gang- og sykkeltiltak i byer og tettsteder.
  • Bruke 12 milliarder til sykkel og gange langs riks- og fylkesveier, og 12 milliarder mer til målrettede trafikksikkerhetstiltak.
  • Redusere den generelle fartsgrensa i tettbygde strøk fra 50 til 40 km/t, til 30 km/t i byområder, og til 20 km/t rundt skoler og barnehager.
  • Lage en nasjonal plan for trygge skoleveier, og innføre flere bilfrie hjertesoner rundt skoler og barnehager over hele landet.
  • Endre regelverket for bruk av fotobokser slik at det kan brukes i gater med mindre enn 50 km/t og ved lyskryss, spesielt rundt skoler.

Eksos, ikke barn

Berg forklarer at pengebruken i norsk samferdselspolitikk må snus fra motorveier til heller å skape trygge lokalmiljø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer