Lån til pleie

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Helseministeren anbefaler sykehusene å oppta lån for å holde driften i gang. Etter den store omorganiseringen av sykehusene, står nedskjæringer for døra. Og i mellomtida, før effekten av nedskjæringene kommer, ønsker ikke eieren, staten, å sette inn mer penger. Men lån til driften er både forsvarlig og ansvarlig, sier statsråd Høybråten.
  • Det er det nok hvis det ikke blir en vane å låne til drift. Men det vi ikke forstår i denne sammenhengen, er at det plutselig ikke er mangel på sykepleiere, leger og annet sykehuspersonale som er problemet, men at det er for mange av dem. Vi har jo ikke inntrykk av at folkehelsa generelt er blitt så mye bedre i løpet av det året sykehusene har vært under statlig styre. Men hvis det er slik at det lar seg gjøre å behandle like mange med færre ansatte, er det selvsagt bra. Det var jo noe av poenget med reformen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer