Landet har gått tom for kondomer og p-piller. Nå busses kvinner til sykehus for å sterilisere seg

Den økonomiske og politiske situasjonen i Venezuela er ille.

FATTIGDOM: Mødre er redd for at barna kun vil lide dersom de vokser opp i Venezuela. Flere og flere velger å sterilisere seg. Foto: Carlos Garcia Rawlins  / Reuters / NTB Scanpix
FATTIGDOM: Mødre er redd for at barna kun vil lide dersom de vokser opp i Venezuela. Flere og flere velger å sterilisere seg. Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den økonomiske krisa i Venezuela har ført til timelange køer i matbutikkene. Strøm og vann er mangelvare. Butikker plyndres og sykehusene går tom for medisiner.

Nå har situasjonen blitt så ille at et stadig økende antall unge kvinner velger å sterilisere seg for å unngå farlige fødsler og de økonomiske utfordringene ved å få barn, skriver nyhetsbyrået Reuters. Mange lar seg sterilisere motvillig på grunn av fattigdom og dårlige fremtidsutsikter.

- Barnet vil lide

De siste tre årene har landets økonomi rast i takt med oljeprisene, og samtidig må en fattigere befolkning ta vanskelige valg.

Som følge av krisa er det også tomt for prevensjonsmidler som kondomer og p-piller i landets apoteker og butikkhyller. Dermed ser stadig flere kvinner seg nødt til å legge seg under kniven.

- Å få et barn nå er ensbetydende med å la barnet lide, sier Milagros Martines (28) til Reuters. Hun er slakter og kommer fra den fattige utkanten av hovedstaden Caracas.

Det finnes ikke oppdatert statistikk på hvor mange kvinner som lar seg sterilisere, men ifølge nyhetsbyrået oppgir leger og helsearbeidere at stadig flere kvinner tar kontakt. Helsetilbudet i delstaten Miranda tilbyr 40 operasjoner under årlige «steriliseringsdager», men har vanligvis slitt med å fylle plassene. Nå står 500 kvinner på venteliste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer