- Landet på nei etter milliardsmellen i går kveld

Alle 48 Høyre-representantene tok ordet i skjebnemøtet for Oslo-OL.

OL-VINNER:  OL-motstander Arve Kambe fra Høyre i Rogaland var en blid mann etter at hans eget parti hadde satt spikeren i kista for Oslo-OL i 2022 onsdag kveld. FOTO: CHRISTIAN RITH CHRISTENSEN/DAGBLADET.
OL-VINNER: OL-motstander Arve Kambe fra Høyre i Rogaland var en blid mann etter at hans eget parti hadde satt spikeren i kista for Oslo-OL i 2022 onsdag kveld. FOTO: CHRISTIAN RITH CHRISTENSEN/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Regnestykket som kom i går kveld med milliardtvil om de nye beregningene i Oslos søknad, fikk OL-tvilere i Høyres stortingsgruppe til å lande på nei, sier en av de markante nei-profilene på Stortinget, Arve Kambe, til Dagbladet.

Den 39 år gamle Høyre-representanten fra Haugesund og Rogaland var en svært fornøyd mann etter det tre timer lange gruppemøtet onsdag.

Han bekrefter at alle de 48 Høyre-representantene på Stortinget hadde ordet under gruppemøtet.

I god tid før dagens skjebnemøte om et vinter-OL i Oslo 2022 - 70 år siden forrige gang - var det klart at over halvparten, 26 i tallet, var tilhengere av å si ja til OL-garanti. Blant de 22 andre var det både nei- og vet ikke-stemmer.

- Hva blir det neste ? Helt til kulturdepartementets og finansdepartementets såkalte kvalitetssikringsgruppe reiste tvil om Oslo nye regnestykke for et «billig-OL» mindre enn ett døgn før dagens gruppemøte i Høyre.

Etter kvalitetssikrernes regnestykke, kan Oslo2022 ha bommet med fire milliarder i sin «barberte» OL-søknad. De foreslåtte kuttene i Oslo-OL vil bare redusere behovet for en statsgaranti med 4,8 milliarder kroner, ikke med 8,8 milliarder kroner slik Oslo2022 tidligere har anslått.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer