DRONELANDING: En mann lyktes med å lande en drone på forsvaret i Storbritannias største skip, HMS Queen Elizabeth. Nå skal forsvarsdepartementet se nærmere på saken. Video: Cascade News Vis mer

Landet på Storbritannias største skip ubemerket: - Jeg kunne ha festet sprengstoff på dronen

Forsvarsdepartementet går gjennom sikkerhetsrutiner etter at en drone landet på HMS Queen Elizabeth uten at noen la merke til det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg hadde ikke forventet at jeg kunne lande dronen på dekk, sier dronepiloten som har hisset på seg forsvarsdepartementet i Storbritannia.

Det er BBC som har snakket med mannen som fløy en drone over skipet HMS Queen Elizabeth som lå til kai i byen Invergordon i Skottland.

Han landet dronen på dekk uten at noen la merke til det.

Se videoen øverst i saken.

Ser på saken

Forsvarsdepartementet gjennomgår nå sikkerhetsrutinene etter hendelsen.

- Jeg kunne ha festet to kilo Semtex (sprengstoff) på dronen, sier dronepiloten.

HMS Queen Elizabeth er Royal Navys største skip, og veier 70 000 tonn og er nesten 300 meter langt.

- Vi tar sikkerheten svært alvorlig. Saken er nå henvist til politiet i Skottland, og blir etterforsket. Vi har hevet sikkerhetsnivået i kjølvannet av hendelsen, sier en talsperson fra forsvarsdepartementet til den britiske kringkasteren.

Meldte seg

DRONEDREPER: Våpenet overstyrer dronens egne instrumenter og gjennomfører en tvungen kontrollert landing, uten fare for at dronen skal styrte eller detonere i sensitive områder. Vis mer Vis mer

- Jeg kunne ha vært hvem som helst, sier fotografen.

Han visste at han hadde brutt noen regler, og oppsøkte kaia det skiper lå fortøyd. Han forklarte vaktene hva han hadde gjort, og ga dem navn og telefonnummer.

- Jeg trodde de ville ta meg inn og snakke med meg, og konfiskere bildematerialet. Men kanskje de ikke brydde seg, siden skipet ikke er aktivt ennå, sier han.