Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Landet settes i brann dersom lovforslaget ikke trekkes

Demonstranter stormet nasjonalforsamlingen i Burkina Faso.

OMSTRIDT GRUNNLOVSENDRING: Demonstranter har stormet nasjonalforsamlingen i Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou. Bildet er fra gårsdagens sammenstøt mellom demonstranter og politi i landet. Foto: AFP / NTB scanpix
OMSTRIDT GRUNNLOVSENDRING: Demonstranter har stormet nasjonalforsamlingen i Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou. Bildet er fra gårsdagens sammenstøt mellom demonstranter og politi i landet. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demonstranter har stormet nasjonalforsamlingen i Burkina Faso i et forsøk på å stanse en omstridt grunnlovsendring.

Politiet forsøkte først å drive demonstrantene tilbake ved hjelp av tåregass, men trakk seg etter hvert tilbake.

Grunnlovsendringen åpner for at landets president gjennom de siste 27 årene, Blaise Compaore, kan bli gjenvalgt for nok en periode.

Opposisjonen protesterer kraftig mot forslaget og tidligere i måneden kom det til store demonstrasjoner og sammenstøt med politiet.

Opposisjonsleder Zephirin Diabre betegner grunnlovsendringen som et konstitusjonelt kupp, og landets tidligere utenriksminister Ablasse Ouedraogo advarer mot at Burkina Faso «settes i brann» dersom ikke forslaget trekkes tilbake.

Compaore kom til makten etter et kupp i 1987, der daværende president Thomas Sankara ble drept.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media