«Day Zero»:

Landet slår alarm: Teller ned til «Day Zero»

Flere australske byer står overfor en livstruende krise.

KNUSKTØRT: Et ensomt tre i nærheten av et drikkekar i Walgett, New South Wales, Australia fra i fjor. Området er spesielt rammet av tørken som fortsatt herjer landet. Foto: Reuters / NTB Scanpix
KNUSKTØRT: Et ensomt tre i nærheten av et drikkekar i Walgett, New South Wales, Australia fra i fjor. Området er spesielt rammet av tørken som fortsatt herjer landet. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Knusktørre innsjøer, synkende reservoarer og stadig nye varmerekorder. Australia står overfor en krise som kan vise seg å være livstruende om ikke regnet faller snart.

Flere byer er nå i ferd med å gå tom for vann - og det raskt.

Om ikke nedbøren kommer eller infrastrukturen bedres, vil det kunne være tomt for drikkevann om seks måneder.

- I noen områder kan det skje om noen uker, sier Linda Scott, president for de lokale myndighetene i New South Wales, ifølge news.com.au.

«Day Zero»

Totalt ti australske byer teller ned til «Day Zero», ifølge ABC News Australia. «Day zero» er dagen hvor disse byene vil være tomme for grunnvann.

Den ekstreme tørken har satt ut områdene Queensland og New South Wales, hvor blant annet byene Tamworth, Orange, Dubbo og Armidale står i fare for å bli hardest rammet.

Det kan få katastrofale følger.

- Dette er veldig alvorlig. Å frakte vann med lastebiler hundrevis av kilometer på grusveier er den eneste måten enkelte kommuner kan tilby vann til innbyggerne sine, sier Scott til avisa.

I fjor ble det kjent at australske myndigheter ga grønt lys til å skyte kenguruer for å spare på vannet. Nå må det større tiltak til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer