Landet trygt etter full alarm på Flesland

Widerøe-fly med 44 passasjerer hadde problemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Store redningsmannskaper sto i full beredskap for å ta imot flyet da det landet like over klokka 19.30.

Widerøe-flyet var på vei til Flesland fra Aberdeen med 44 passasjerer ombord, da et alarmlys i cockpiten i 19-tida tilsa at ikke nesehjulet ikke var ute.

- Pilotene foretok da en overflyvning ved tårnet på flyplassen. Bakkemannskapene klarte først ikke å se om hjulet var ute, men etter en overflyvning til fikk de bekreftet at hjulet var på plass, forteller informasjonssjef Richard Kongsteien i Widerøe til Dagbladet.no.

Da ble det ifølge ham gjennomført en såkalt kontrollert nødlanding uten ytterligere problemer. Passasjerene blir nå informert om hendelsen i detalj av kapteinen som førte flyet.

- Flyet vil bli fraktet til tekniske undersøkelser, for å finne ut om dette kun dreier seg om en feilindikasjon i cokcpiten eller noe mer, opplyser Kongsteien, som tror det førstnevnte er mest sannsynlig

Det er bare en drøy uke siden et fly av samme type foretok en kontrollert nødlanding på Tromsø lufthavn. Da var årsaken at oljetrykket falt i en motor som følge av for høyt turtall i turbulent luftrom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer