Landets dårligste politi

Kjeltringene får nærmest boltre seg fritt i Drammen. Med en oppklaringsprosent på 20 er drammenspolitiet Norges verste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av årets tre første måneder oppklarte Drammen politidistrikt bare 20 prosent av sakene, skriver DT-BB. I selve Drammen by er det nærmest krise: Ved politistasjonen er oppklaringsprosenten på elendige 12,6.

- Dette er veldig dårlig. Nå ligger vi på jumboplass i hele landet, sier politiinspektør Inge Lise Øverby, politimesterens nestkommanderende, til Drammens Tidende.

Hun betegner oppklaringsprosenten som «svært lite tilfredsstillende». Stasjonssjef Kjell Henninen er enig.

Langt fra målet

- Vi har lurt på hva som er årsaken. Det kan ha noe å gjøre med saksmengden, men det er ingen fullgod forklaring. Vi så i fjor høst fram til år 2000 i nytt hus og med nytt datasystem. Ubesatte stillinger fylles opp, og alt ligger til rette for en høyere oppklaringsprosent. Dessverre har det så langt ikke gått slik, sier Henninen til Drammens Tidende.

I tillegg til politistasjonen har også Nedre Eiker lensmannskontor en oppklaringsprosent på under 20. Deretter følger Hurum med 22,6 prosent og Lier med 23,3 prosent.

Desidert best i distriktet er Røyken lensmannskontor med 29,7 prosent oppklaring. Men det er likevel langt fra målet.

- Vi skal, ifølge virksomhetsplanen vår som er godkjent av Justisdepartementet, oppnå en oppklaringsprosent på minst 30 i år. Vi har et stykke arbeid å gjøre, konstaterer Øverby overfor Drammens Tidende.