Landingshjulene «kollapset» på Boeing 737 i New York

Noe gikk alvorlig galt med en av verdens mest brukte flytyper.

STENGTE FLYPLASS: LaGuardia-flyplassen i New York måtte stenge da dette flyet fra Southwest Airlines landet uten nesehjul. Foto: AP Photo/Jared Rosenstein
STENGTE FLYPLASS: LaGuardia-flyplassen i New York måtte stenge da dette flyet fra Southwest Airlines landet uten nesehjul. Foto: AP Photo/Jared RosensteinVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK / OSLO (Dagbladet): Et Boeing 737-700-fly tihørende Southwest Airlines landet uten funksjonelle landingshjul i nesen på LaGuardia i New York sent mandag kveld.

737 er en av verdens meste brukte passasjerflytyper, også blant Norwegian og SAS i Norge.

Årsaken til hendelsen er ikke kjent.

Overvåkningsbilder fra flyplassen viser hvordan gnistene sprutet da de framre landingshjulene på flyet ikke fungerte som de skulle.

Det er ikke kjent om landingshjulene feilet i komme ut som de burde, om de knakk sammen under landing, eller om om noe helt annet gikk galt.

Amerikanske aviser melder at det var tre til ti mindre skader blant passasjerene og/eller mannskapet om bord. I en uttalelse fra Southwest heter det:

- Ifølge øyenvitner kollapset landingshjulene foran under landing. Det var 150 personer om bord.

Avgangen, kalt Southwest 345, kom fra Nashville og gikk inn for landing uten å sirkle rundt flyplassen på forhånd. Det er ikke kjent om de sendte ut noen nød- eller feilmeldinger før de kom ned til bakken og ulykken var et faktum.

- Det var bare et smell og et hopp før bremsene rykket til og vi skled nedover. Jeg føler meg utrolig velsignet som kom fra det. Det føltes som om flyet kunne ha brukket i to fordi smellet var så kraftig, sier passasjer Kathy Boles til CNN, ifølge NTB.

Passasjerene tok seg ut av flyet på nødskliene, og LaGuardia-flyplassen ble stengt i snaut to timer etter uhellet.

- Flyet skled nedover rullebanen før det skled av og stanset i et gressområde, forklarer flyplassjef Thomas Bosco på en pressekonferanse.


EVAKUERT: Passasjerene måtte evakueres fra flyet. Foto: REUTERS/@mattjfriedman and Frank Ferramosca/Handout via Reuters
EVAKUERT: Passasjerene måtte evakueres fra flyet. Foto: REUTERS/@mattjfriedman and Frank Ferramosca/Handout via Reuters Vis mer