Landmine drepte 17 i Kashmir

En kraftig eksplosjon tok i dag livet av minst 13 mennesker i konfliktområdet Kashmir. Politiet mener eksplosjonen skyldtes en landmine og at tallet på døde vil stige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minen gikk av klokka 04.30 norsk tid i et grønnsaksmarked i Patmaloo, som ligger i det nordlige Kashmir. Grønnsaksmarkedet ligger rett ved en busstasjon, og området vrimlet av mennesker på vei til arbeidsplassen eller grønnsaksbodene.

Eksplosjonen drepte minst 17 mennesker. 31 personer ble skadet, og tilstanden er kritisk for flere av dem, skriver BBC News.

Mistenker terrorister

Politiet mistenker at landminen var lagt ut av militante separatister som ikke vil at Kashmir skal ligge under indisk herredømme. To av de drepte er soldater fra sikkerhetsstyrken, de resterende er grønnsakshandlere. Politiet mener terrorangrepet bevisst var rettet mot en bil med soldater som var på vei til markedsplassen. Flere av de skadde er soldater.

Fastlåst konflikt

Kashmir er den eneste delen av India som har et muslimsk flertall i befolkningen. Resten av India er hovedsaklig hinduistisk. Islamske opprørere har kjempet i 10 år for at Kashmir skal skilles fra India. Så langt har ingen grupper påtatt seg ansvaret for eksplosjonen.

EKSPLOSJON: Indiske soldater skaffer seg oversikt over situasjonen etter at en landmine eksploderte i et grønsaksmarked.