Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Landry var vitne til påkjørselen på Times Square: - Jeg holdt igjen sjåføren som forsøkte å stikke av

Beskriver hendelsen som uvirkelig. 

Så alt: Amerikanske Landry jobber som selger på Times Square. Han sto ute på gata da bilen kom kjørende i høy hastighet inn i folkemengden. Foto: Vegard Kvaale
Så alt: Amerikanske Landry jobber som selger på Times Square. Han sto ute på gata da bilen kom kjørende i høy hastighet inn i folkemengden. Foto: Vegard Kvaale Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Én person døde og 22 ble skadd da en bil i høy fart kjørte inn i en stor folkemengde på Times Square torsdag formiddag lokal tid.

New York-politiet har pågrepet sjåføren, og mistenker at han kjørte i beruset tilstand. Det skal ikke dreie seg om en terrorhandling.

Holdt igjen sjåføren

Dagbladet er på stedet og har intervjuet flere personer som var vitne til hendelsen.

Amerikanske Landry jobber som selger på Times Square. Han sto ute på gata da bilen kom kjørende i høy hastighet inn i folkemengden.

- Jeg så alt. Etter at bilen hadde stoppet, løp sjåføren skrikende ut av bilen, forteller Landry til Dagbladet.

Ifølge vitnet forsøkte føreren av bilen å stikke av.

- Jeg var en av fem personer som holdt sjåføren igjen. Vi tok hånd om mannen fram til politiet kom, sier Landry.

ÉN DREPT: 23 personer ble skadd og én person drept da en personbil kjørte opp på et fortau på Times Square i New York. Politiet utelukker terror. Video: AP / NTB  Scanpix Vis mer

Rystet

Han beskriver hendelsen som uvirkelig.

- Det var et fullstendig sjokk. Jeg trodde aldri at noe slikt som dette skulle skje, sier amerikaneren rystet.

- Kunne vært oss

Turistene Lourdez Gomez og Marcelo Mirzelis fra Miami var også på Times Square da hendelsen fant sted. Flere tusen personer besøker det populære turistområdet på Manhattan hver dag.

- Vi var inne i en butikk da bilen kjørte inn i folkemengden. Hadde vi gått ut ett minutt tidligere, kunne det vært oss, sier Lourdez Gomez til Dagbladet.

Kaos: Lourdez Gomez og Marcelo Mirzelis var inne i en butikk da bilen kjørte inn i folkemengden på Times Square. Da de kom ut av butikken ble det møtt av fullstendig kaos. Foto: Vegard Kvaale
Kaos: Lourdez Gomez og Marcelo Mirzelis var inne i en butikk da bilen kjørte inn i folkemengden på Times Square. Da de kom ut av butikken ble det møtt av fullstendig kaos. Foto: Vegard Kvaale Vis mer

Da paret kom ut fra butikken, ble de møtt av fullstendig kaos.

- Det første vi så var en kvinne som lå på bakken. Det så ut som hun hadde brukket et bein, og hun var bevisstløs, sier Gomez.

Kaotisk stemning

Politiet har sperret av det populære turistområdet, men det er fortsatt mange personer på stedet. Stemningen er kaotisk, og mange lurer på hva som har skjedd.

Politiet gjør nå undersøkelser på stedet, og de skadde er fraktet til sykehus.

Mistenker promille

Politiet i New York holdt pressekonferanse etter den dramatiske hendelsen, som fant sted torsdag formiddag lokal tid. Politiet mistenker ikke at det dreier seg om en terrorhandling.

Pressekonferanse: En ung kvinne mistet livet og 22 ble skadd i påkjørselen på Times Square, opplyste politiet på en pressekonferanse etter hendelsen. Foto: Vegard Kvaale
Pressekonferanse: En ung kvinne mistet livet og 22 ble skadd i påkjørselen på Times Square, opplyste politiet på en pressekonferanse etter hendelsen. Foto: Vegard Kvaale Vis mer

Den 26 år gamle sjåføren ble pågrepet like etter hendelsen. Han er mistenkt for å ha kjørt i beruset tilstand, opplyser politiet.

Personen som mistet livet var en ung kvinne, ifølge politiet.

- Våre bønner er med den drepte kvinnen, de skadde og pårørende. Dette er en tung dag for New York, sier politiet på pressekonferansen.