Landsbyen ramler i havet

Innbyggerne pakker i panikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den lille landsbyen Daniel\'s Harbour i den vestlige delen av Newfoundland i Canada forbereder seg på å finne et annet sted å bo. Klippen landsbyen ligger på går i oppløsning, og deler av landsbyen er allerede ramlet i sjøen, melder nyhetsbyrået AP.

Erosjonen i jordskorpa skjøt fart for et halvt år siden, da et jordskred fjernet grunnlaget for fire av husene i landsbyen, samt en butikk. Onsdag skled jorda ut igjen.

Et skur og et bolighus raste 30 meter ned i havet da jorda ga etter for tyngden av husene. Eieren av huset sto og pakket sine personlige eiendeler da han så skuret på tunet forsvinne.

- Da det raste, raste verden sammen for meg også. Det var en helt forferdelig følelse, og jeg fryktet for min egen sikkerhet. Jeg sluttet å pakke sakene mine, og kom meg ut, forteller den forskremte beboeren til AP.

Den nasjonale kriseberedskapsorganisasjonen i Canada anslår at minst fire andre hus står i akutt fare for å ende i havet, og enkelte eksperter mener grunnen er de stigende temperaturene i området.

Varmen skal ifølge dem ha gjort at leira i grunnen har løsnet, og i kombinasjon med smeltevann, forsvinner hele klippen i rasende fart.

Innbyggerne i Daniel\'s Harbour er vant til røft vær, men nå ser det ut som om bostedet deres er i ferd med å forsvinne fra kartet. Den eneste veien som leder til landsbyen har vært stengt på grunn av ustabile grunnforhold, men en midlertidig vei har gjort innbyggerne i stand til å komme seg vekk.

Det er erklært unntakstilstand i området.

Landsbyen ramler i havet