Landsbyen som «overlever dommedag» oversvømmes av UFO-turister

Ordføreren truer med å sette inn hæren for å håndtere menneskene som tror dette er det eneste stedet som overlever Armageddon.

INGEN SPØK:  Ordfører Jean-Pierre Delord er oppriktig bekymret for hva som vil skje om tusenvis av mennesker kommer til landsbyen Bugarah desember 2012. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI
INGEN SPØK: Ordfører Jean-Pierre Delord er oppriktig bekymret for hva som vil skje om tusenvis av mennesker kommer til landsbyen Bugarah desember 2012. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANIVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bugarach er en liten landsby med bare 169 innbyggere, plassert i naturskjønne omgivelser ved foten av
Pic de Bugarach, det høyeste fjellet i vinregionen Corbières sørvest i Frankrike.

Men den siste tiden har idyllen blitt forstyrret av en spesiell type turister som tror fjellet en «garasje» for utenomjordisk liv, skriver The Daily Telegraph.

De mener utenomjordiske skapninger i stillhet venter på verdens undergang i et stort hulrom under jorda. Når Armageddon kommer, vil de forlate jorda og, håper man, ta noen få heldige mennesker med seg.

Ikke morsomt Flertallet mener Armageddon, dommedagen, vil finne sted 21. desember 2012 som er den siste dagen i Maya-kalenderen. De ser på Bugarachi som et av noen få «hellige fjell» som er beskyttet fra katastrofen.

- Dette er ikke noe å le av, sier ordfører Jean-Pierre Delord, til The Daily Telegraph.

Han er oppriktig bekymret.

- Hvis det kommer 10 000 mennesker i morgen vil ikke vi som er en landsby med 200 personer klare å håndtere det. Jeg har informert de regionale myndighetene om våre bekymringer slik at hæren kan være tilgjengelig om det blir nødvendig i desember 2012, sier han.

Pågått i ti år Ifølge ordføreren har UFO-turismen pågått de ti siste årene, etter et innlegg på en UFO-side av en lokal mann som nå er død.

- Han hevdet at han hadde sett romvesener og hørt rumlingen fra romskipene deres under fjellet, forteller Delord.

På internett vrimler det også av historier om den tidligere franske presidenten François Mitterrand som skal ha blitt fløyet til fjellet i hemmelighet, og mystisk graving av nazistene og seinere Mossad, Israels hemmelige tjenester.

I det siste har interessen tatt helt av, etter at en rekke UFO-nettsider råder folk til å dra til Bugarach for å søke tilflukt til Armageddon kommer.

- Mange av dem kommer og ber i fjellsidene. Jeg har til og med sett en helt naken mann som gjorde noen ritualer der oppe, sier ordføreren.

Innbyggerne i landsbyen klager også over at husprisene har nådd utenomjordiske nivåer, etter at ufologene har kjøpt opp eiendommer.

- Du kan ikke ta en rolig spasertur lenger. Det er et vakkert område, men nå finner du folk som messer mantraer og mediterer over alt. Alle har rett til sin egen tro, men landsbyen kjennes ikke som vår lenger, sier Valerie Austin, en brite som slo seg ned i landsbyen for 22 år siden.