Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Landsbyen våknet opp til nyheten om at Corona-sjefen hadde etterlatt dem 18 millioner kroner hver. Det var bare ett problem

- Landsbyen feirer ikke, den sørger over en kjær nabo.


<b>STEG I GRADENE:</b> Antonino Fernández var nummer 11 i en ungeflokk på 13, og han sluttet på skolen for å jobbe da han var 14 for å tjene penger til familien. Foto: Reuters: Edgard Garrido
STEG I GRADENE: Antonino Fernández var nummer 11 i en ungeflokk på 13, og han sluttet på skolen for å jobbe da han var 14 for å tjene penger til familien. Foto: Reuters: Edgard Garrido Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Denne uka har flere engelskspråklige medier, som The Telegraph (nå slettet) rapportert at den nylig avdøde Corona-sjefen Antonino Fernández testamenterte penger til alle innbyggerne i landsbyen Cerezales del Condado.

Angivelig skulle mannen, som døde 31. august, ha gitt 18 millioner til hver. Nå oppklares saken i The Guardian.

- Vi har lest artiklene, men vi aner ikke hvordan det ble spredd. Vi tror det kom fra en artikkel i Diario de León etter at han døde, der det sto at han etterlot mer enn 200 millioner euro til slektningene sine, sier en representant for minnefondet Fernández opprettet etter sin avdøde kone, og legger til:

- Landsbyen feirer ikke, den sørger over en kjær nabo.

Har ikke blitt millionærer

Kilden til misforstålesen var antagelig en feillesing av ingressen, der det sto at han etterlot arv til mer enn femti familiemedlemmer, og avsluttet med å skrive «De fra regionen får 200 millioner euro».

Sannsynligvis var det ekstra lett å tro, fordi Fernández allerede har brukt millioner på hjemstedet.

Maximino Sánchez, som eier den eneste baren i landsbyen bekrefter til The Guardian at han dessverre ikke er blitt millionær over natta.

- Har alle naboene fått en stor sum? Nei, det er ikke sant. Men vi er alle veldig glade for jobben som har blitt gjort for å snu utviklingen i landsbyen.

Landsbyen er liten, og på vinteren er det bare et trettitall personer som bor der, ifølge Sánchez.

- Det er ikke så mye her - ingen industri - så det er vanskelig å tjene til livets opphold. Men takket være Don Antoninos sjenerøse gaver, har vi rent vann i alle hjem. Alle gatene i byen har blitt gjennoppbygget, og kirken har blitt totalrenovert, sier han til The Guardian.

Sluttet på skolen som 14-åring

El Pais skriver at Fernández var nummer 11 i en ungeflokk på 13, og han sluttet på skolen for å jobbe da han var 14 for å tjene penger til familien. I 1949 forlot han den spanske landsbyen sammen med kona Cinia González Diez og flyttet til Mexico. Der begynte han å jobbe for Grupo Modelo, som også produserer Corona. Med innovative løsninger, steg han raskt i gradene, og endte som sjef for hele firmaet.

I 2009 startet han minnefondet for sin avdøde kone, Fundación Cerezales Antonino y Cinia, som skulle hjelpe landsbyen med både kulturelle bidrag, musikk og økonomi.

Han betegnes som en visjonær og en filantrop, og i 2005 fikk har den spanske kongens fortjenestemedalje i gull.

Antonino Fernández ble 98 år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!