Landsbyen våknet opp til nyheten om at Corona-sjefen hadde etterlatt dem 18 millioner kroner hver. Det var bare ett problem

- Landsbyen feirer ikke, den sørger over en kjær nabo.

STEG I GRADENE: Antonino Fernández var nummer 11 i en ungeflokk på 13, og han sluttet på skolen for å jobbe da han var 14 for å tjene penger til familien. Foto: Reuters: Edgard Garrido
STEG I GRADENE: Antonino Fernández var nummer 11 i en ungeflokk på 13, og han sluttet på skolen for å jobbe da han var 14 for å tjene penger til familien. Foto: Reuters: Edgard Garrido Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Denne uka har flere engelskspråklige medier, som The Telegraph (nå slettet) rapportert at den nylig avdøde Corona-sjefen Antonino Fernández testamenterte penger til alle innbyggerne i landsbyen Cerezales del Condado.

Angivelig skulle mannen, som døde 31. august, ha gitt 18 millioner til hver. Nå oppklares saken i The Guardian.

- Vi har lest artiklene, men vi aner ikke hvordan det ble spredd. Vi tror det kom fra en artikkel i Diario de León etter at han døde, der det sto at han etterlot mer enn 200 millioner euro til slektningene sine, sier en representant for minnefondet Fernández opprettet etter sin avdøde kone, og legger til:

- Landsbyen feirer ikke, den sørger over en kjær nabo.

Har ikke blitt millionærer

Kilden til misforstålesen var antagelig en feillesing av ingressen, der det sto at han etterlot arv til mer enn femti familiemedlemmer, og avsluttet med å skrive «De fra regionen får 200 millioner euro».

Sannsynligvis var det ekstra lett å tro, fordi Fernández allerede har brukt millioner på hjemstedet.

Maximino Sánchez, som eier den eneste baren i landsbyen bekrefter til The Guardian at han dessverre ikke er blitt millionær over natta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer