Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Landsforræder!» «Muslimvenn»

Hatmeldingene haglet inn på Per Fugellis mobiltelefon etter at han refset Frp for nasjonalisme og muslimhets. Møt ham i nettmøte kl. 16!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Professoren gikk til frontalangrep på Fremskrittspartiet i den radiosendte 1. mai-gudstjenesten fra Vålerenga kirke i går. I sin tale sa Fugelli at partiet har en «ond dagsorden», og at de andre partiene på Stortinget er feige.

- Vi gir stemmene våre til ett parti som har mobbing av innvandrere som sitt varemerke. Systematisk gjennom 30 år har Frp bygget opp fordommer og fiendebilder av innvandere, især muslimene, sa Fugelli.

SMS-storm

I går kveld og i natt haglet SMS-meldingene inn på mobiltelefonen hans.

- Det var vel... Gud vet, en 40-50 SMS-meldinger. Epost har jeg ikke åponet enda, så det blir vel et elektronisk vulkanutbrudd, sier Fugelli til Dagbladet.no

- Dels har det vært negative meldinger av typen «landsforræder,» «kom deg ut av landet med muslimvennene dine» og «hold opp å smiske med de falske muslimene». Men det har også vært en god del mer saklige innvendinger mot min tale, av typen «Guds rom skal være hellig,» sier Fugelli.

- Også har det vært en god del begeistring av typen «fint at noen tar silkehandskene av og tar boksehandskene på, og kommer med klar tale». Så det har gått etter beregningene.

Hagen kritisk

REFSET FRP I RADIO-PREKEN:  Og etter sending fikk professor Per Fuggelli kraftig respons på SMS. Foto: Oddmund Lunde
REFSET FRP I RADIO-PREKEN: Og etter sending fikk professor Per Fuggelli kraftig respons på SMS. Foto: Oddmund Lunde Vis mer

Carl I. Hagen sa i går ettermiddag at han satt i bilen på vei til et møte, da han hørte Fugellis tale på P1.

- Da jeg hørte at dette var fra en gudstjeneste, trodde jeg ikke mine egne ører.

I flere intervjuer i går kveld var han svært kritisk til at Fugelli hadde brukt kirken for å angripe hans parti.

- Jeg synes det ville være trist om Den norske kirke skulle bli partipolitisk.

Vil vitalisere kirken

I dag sier Fugelli selv at han hadde to hovedanliggender med sin tale.

- Jeg ønsket å sette lyskastere på nødvendigheten av å vitalisere kirken. En måte å gjøre det på, er å ta den politiske verdidebatten inn i kriken. Som en følge av min tale i går, har Gelius nå invitert Carl I. Hagen til kirken. Det vitaliserer verdidebatten. Færre vil sove.

- Det andre anliggende var nettopp et forsvar for velferdstaten, som det er viktig at vi ikke bare tar som en selvfølge. Det er et fantastisk samfunnstruktur vi har fått til i dette landet, men det er en skjør bygning som kan gå i stykker. For meg er Frp fare nummer en i så henseende, sier Fugelli.

«Landsforræder!» «Muslimvenn»

Klokken 16 i ettermiddag kan du selv møte Per Fugelli i nettmøte her på Dagbladet.no. Send inn dine spørsmål nå!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling