Landslagslegen: Dale Oen følte seg ikke uvel

- Det var absolutt ingen tegn til at det var noe galt, sier Rønsen.

FØLTE SEG IKKE UVEL: Landslagslegen tilbakeviser at Alexander Dale Oen følte seg uvel før han ble funnet livløs og senere erklært død. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FØLTE SEG IKKE UVEL: Landslagslegen tilbakeviser at Alexander Dale Oen følte seg uvel før han ble funnet livløs og senere erklært død. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB) Landslagslege Ola Rønsen tilbakeviser at Alexander Dale Oen var uvel før han mandag kveld ble funnet livløs og senere erklært død.

- Det var absolutt ingen tegn til at det var noe galt, sa Rønsen på et pressemøte i Flagstaff tirsdag, skriver Bergens Tidende.

Avisen er en av flere norske aviser som var til stede på pressemøtet på den lokale politistasjonen i byen Flagstaff i delstaten Arizona der det norske svømmelandslaget har vært på treningsopphold i tre uker.

Skulle bare dusje Olympiatoppens OL-lege tilbakeviste dermed opplysninger som tidligere var kommet fram, om at Alexander Dale Oen hadde følt seg uvel før han falt om mandag kveld.

Rønsen forteller at han ikke så noen tegn til hjerteproblemer hos Alexander Dale Oen før svømmerens plutselige bortgang mandag. OL-legen forteller at ingen merket noe til at Dale Oen kunne være syk, skriver VG.

- Absolutt ingenting. Vi kom hjem etter å ha spilt golf. Så hadde han en seanse med fysioterapeuten. Så fortalte han at han bare skulle ta en dusj før de skulle samles til middag. Så ble han borte altfor lenge, forteller Rønsen.

Vond skulder Det var ingen ting som tilsa at Dale Oen var i dårlig form. Han gikk heller ikke på noen medikamenter, melder NRK.

- Det var ingen tegn på at han hadde noen som helst problemer eller var i dårlig fysisk form. Han har slitt litt med vond skulder, men han gikk ikke på noen medisiner, og det var ingenting som var unormalt i forhold til hans fysikk, sier Rønsen.

Legen var selv med på obduksjonen av den unge toppidrettsmannen tirsdag, men foreløpig er det en gåte hvordan den tilsynelatende friske og svært veltrente 26-åringen plutselig kunne falle om og dø.

- Jeg har vært med på den foreløpige obduksjonen i dag på vegne av familien. Men det er ikke mulig å si noe om rapporten som skal utarbeides nå, sier Rønsen.

- Har grått sammen OL-legen forteller at dødsfallet kom som et sjokk på hele svømmelandslaget.

- Vi er i sjokk. Vi sørger med familien. Vi prøver som best vi kan å holde laget sammen. 26 personer er her. Vi har vært her i tre uker. Vi reiser hjem i morgen. Men dessverre kan vi ikke reise hjem med alle sammen, sier Rønsen.

Landslagssjef Petter Løvberg sa i en pressemelding tidligere tirsdag at ord ikke kan beskrive sorgen. På det 20 minutter lange pressemøtet gjentok han hvor vanskelig dødsbudskapet har vært.

- Vi har grått sammen, sa en svært preget Løvberg, mens han kjempet mot tårene, skriver VG.

Både Rønsen og Løvberg karakteriserer OL-sølvvinneren og verdensmesteren som en av Norges fremste idrettsutøvere.

- Han var en spydspiss for Svømme-Norge. Han skaffet Norges første OL-sølv og VM-gull, og hans meritter ville uten tvil ha fortsatt, sier Løvberg.

Funnet i dusjen Alexander Dale Oen ble funnet av lagkameratene sine klokken 19.50 mandag kveld. De hadde reagert på at han brukte veldig lang tid i dusjen etter å ha kommet inn etter en rolig tur på golfbanen. De fant ham livløs, og 26-åringen ble en snau time senere erklært død på et sykehus i byen.

Politiet etterforsker saken, noe som er vanlig prosedyre ved slike plutselige og uventede dødsfall i USA.

Senere tirsdag kveld skulle svømmelandslaget ha en minnestund sammen med Sjømannskirken.

- Det tror vi vil være bra for oss alle, sa landslagssjef Petter Løvberg tidligere tirsdag.