Landslagsroer: - Frosset ut og mobbet i flere år

Det er viktig å få fram at dette er en mobbe- og trakasseringssak, sier Kris Cato Tohn. Nå forteller roeren sin historie om miljøet på landslaget, og hvordan han har blitt behandlet som varsler.

VARSLER: Kris Cato Tohn står fram og forteller om hvorfor han har varslet Norges Idrettsforbund om det han beskriver som år med mobbing og trakassering. Foto: Jørn Losvar / Dagbladet
VARSLER: Kris Cato Tohn står fram og forteller om hvorfor han har varslet Norges Idrettsforbund om det han beskriver som år med mobbing og trakassering. Foto: Jørn Losvar / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RAMNES/OSLO (Dagbladet): På spisebordet på Tohn gård i Vestfold ligger en usignert landslagskontrakt for 2019. Ved siden av dokumentet er to tjukke permer. Den ene er full av avisutklipp fra årevis med sportslige prestasjoner. Den andre er fylt med dokumenter om et varsel levert til Norges idrettsforbund.

Tre år med sosial mobbing, ryktespredning, utfrysing, baksnakking og krenkende kommentarer. Dette er bare noe av innholdet i varselet Kris Cato Tohn har levert angående Norges Roforbund. Opplevelsene som blant annet omhandler forholdet til landslagstrener Johan Flodin, skal strekke seg fra 2016 til 2018.

«Det er viktig å få fram at dette ikke er en «krangel» mellom trener Johan Flodin og meg, men en mobbe- og trakasseringssak. Jeg begynner å få store fysiske problemer med kroppen av denne situasjonen, og jeg fungerer dårlig», heter det avslutningsvis i varselet.

Nå forteller Tohn for første gang åpent om hvordan han har opplevd årene på landslaget, og hvordan historiens første varsel i Roforbundet er mottatt og håndtert. Et varsel som måtte sendes til Norges idrettsforbund fordi Roforbundet selv ikke hadde noen form for varslingskanal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer