Aps landsmøte

Landsmøtejomfru Kristoffer Joner maner til religionsopprør: - Den K-en må vekk, er dere heilt sinnssyke!

Skuespiller Kristoffer Joner (44) er på sitt første Ap-landsmøte, og det er spesielt tre saker han brenner for.

FERSKING PÅ LANDSMØTE: Kristoffer Joner vil ha bedre behandling av asylbarna, avkriminalisere cannabis og fjerne K-en fra KRLE-faget. Foto: Bjørn Langsem/ Dagbladet.
FERSKING PÅ LANDSMØTE: Kristoffer Joner vil ha bedre behandling av asylbarna, avkriminalisere cannabis og fjerne K-en fra KRLE-faget. Foto: Bjørn Langsem/ Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skuespiller og Stavanger-politiker Kristoffer Joner (44) er på Arbeiderpartiets landsmøte for aller første gang. Selv om han er gjest, har han ambisjoner om å påvirke i tre saker han brenner for.

Det første er religion.

- Er dere heilt sinnsyke!

Med seg i sekken har Stavanger-delegasjonen med seg et forslag om å fjerne statlig støtte til nye religiøse skoler.Om K-en i KRLE-faget bør fjernes, som blir nok en het diskusjon på landsmøtet, har ikke Stavanger Ap bestemt seg for, men det har Joner.

- Den K-en må vekk, er dere heilt sinnssyke! Det er 2017! KrF behøver ikke prakke troen sin på andre. Hadde jeg sagt dette for 200 år siden, hadde jeg vel blitt brent, sier Joner.

- Vi har et problem

Den andre av Joners fanesaker går rett i kjernen på en av de store debattene på landsmøtet: Asylbarna som er i Norge med midlertidig opphold.

- Vi har et problem her. Dette er ungdommer i 15-18-årsalderen som blir sittende lenge og vente i asylmottak uten at de vet hva som skal skje. Sånt gjør noe med mennesker, og kan føre til større problemer seinere. Det er ekstremt viktig at de blir stimulert. De må få en grunn til å stå opp hver dag. Vi vet hvor vanskelig det kan være bare for dem som går arbeidsledig i et halvt år, sier Joner til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer