Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aps landsmøte

Landsmøtet sa nei til kutt i arbeidsavklaringspengene

Et overveldende flertall gikk mot partiledelsen.

TAPTE KUTT: Jonas Gahr Støre og partiledelsen ville kutte i bruk av Arbeidsavklaringspenger for unge født etter 1990 for å få de ut i arbeid og aktivitet. Men et klart flertall på landsmøtet sa nei..   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAPTE KUTT: Jonas Gahr Støre og partiledelsen ville kutte i bruk av Arbeidsavklaringspenger for unge født etter 1990 for å få de ut i arbeid og aktivitet. Men et klart flertall på landsmøtet sa nei.. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi får ikke flere i jobb ved å fjerne sikkerhetsnettet for sårbar ungdom. Alle våre sosialpolitikere på Stortinget mener dette er feil spor å gå for Ap.

- Ikke Ap verdig

Det er ikke vårt parti verdig. Vi må være på lag med de som sitter nederst ved bordet, sa Arve Høiberg, som representerte mindretallet i redaksjonskomiteen.

Han mente mange i landsmøtesalen ikke er klar over hva arbeidsavklaringspenger AAP er:

- Det er ikke en passiv stønad for unge som er arbeidsledige, og som kunne vært i arbeid.

For å få AAP må legen si at du er for syk til å jobbe, og må ha medisinsk behandling. Og du må ha en aktivitetsplan. Tida på AAP skal være så kort som mulig, men så lang som nødvendig, sa Høiberg.

Han hadde flertallet i salen med seg. Landsmøtet sa med klart flertall nei til sentralstyrets forslag om å «redusere AAP til to år for personer født etter 1990. Samtidig sørge for gode unntaksordninger for å sikre forsvarlig behandling av personer med langsiktige helseutfordringer».

Leder for redaksjonskomiteen Hadia Tajik sa tida på AAP skal brukes til avklaring og en plan om aktivitet, og at Ap vil øke innsatsen for gruppa unge som er født etter 1990.

Lang ventetid

- Fire år på avklaring er lang tid for unge mennesker. Men trenger du mer enn to år på grunn av sykdom eller rehabilitering, skal du få det. Men hvis du bare går og venter, er det bedre å komme inn i jobbgaranti, sa Tajik.

Men flertallet på landsmøtet lot seg ikke overbevise, og avviste sentralstyrets forslag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media