- Landssviker-frifinnelsen er en distraksjon

Julian Assange om dommen mot Bradley Manning.

EN DISTRAKSJON: Julian Assange mener landssviker-tiltalen bare var der for å fungere som avledningsmanøver fra de andre tiltalepunktene mot Bradley Manning. Foto: AFP Photo/Leon Neal/NTB Scanpix
EN DISTRAKSJON: Julian Assange mener landssviker-tiltalen bare var der for å fungere som avledningsmanøver fra de andre tiltalepunktene mot Bradley Manning. Foto: AFP Photo/Leon Neal/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dommen mot soldaten Bradley Manning viser at journalister må kjempe for kildenes sikkerhet, mener Wikileaks-grunnleggeren Julian Assange (42).

I et intervju med et håndfull journalister inne i Ecuadors ambassade i London, finner Assange ingen trøst i at Manning ble frifunnet på det mest alvorlige tiltalepunktet - nemlig å hjelpe USAs fiender, skriver nyhetsbyrået AP.

Avledningsmanøver Han mener det hele er en avledningsmanøver for å distrahere fra domfellelsen på de andre tiltalepunktene - blant annet flere som går på spionasjelovgivningen, i tillegg til tyveri og datasvindel.

- Amerikanske myndigheter brukte en klassisk politisk teknikk ved å overdrive med et helt absurd tiltalepunkt for å gjemme unna tiltalepunkter som er like absurde, men mer komplekse, slik som spionasjelovgivningen, sier Assange.

- Det var bare et rettferdig utfall i denne saken, og det var frifinnelse. Landssvikertiltalen var der bare for å få spionasjeanklagene til å høres rimelige ut, men det er de ikke, sier han videre.

- Å formidle sann informasjon til befolkningen kan aldri være spionasje. En slik presedens vil være slutten på journalistikk om nasjonal sikkerhet i USA, sier Assange.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer