DREPT: To år gamle Lane Graves er bekreft omkommet etter at han ble dratt ut i en lagune av en alligator i Orlando, Florida. Ulykken skjedde mens familien var på ferie ved Walt Disney World hotel. Video: CNN Vis mer

Lane (2) ble drept av alligator ved Disney-hotell. Foreldrene: - For hver dag blir smerten verre

Vil ikke saksøke Disney.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Matt og Melissa Graves mistet sin to år gamle sønn Lane på dypt tragisk vis da de var på ferie i Orlando i midten av juni i år.

Familien, som kommer fra Elkhorn i Nebraska, bodde på Walt Disney World hotel, og var på en utendørs filmkveld da toåringen vasset ut i vannet.

Der ble han tatt av en alligator. Ifølge vitner prøvde Lanes foreldre desperat å redde gutten fra alligatorens grep, men de lyktes ikke.

- Vi er knust

Nå har toåringens foreldre publisert en uttalelse, som er gjengitt i en rekke amerikanske medier.

«Melissa og jeg er knust. Vi vil for alltid slite med å forstå hvorfor dette skjedde med vår søte gutt, Lane. For hver dag som går blir smerten verre, men vi setter veldig pris på strømmen av sympati og varme tanker som vi har fått fra hele verden. Vi vet at vi aldri kan få Lane tilbake og derfor er vår intensjon å holde hans ånd i live gjennom «Lane Thomas Foundation». Vårt håp er at vi gjennom stiftelsen klarer å dele den utenkelige kjærligheten som Lane etset inn i hjertene våre», skriver de i uttalelsen.

Ekteparet legger til at de ikke kommer til å gå til søksmål mot Disney og at deres eneste ønske nå er å få ha privatlivet sitt i fred, slik at de kan konsentrere seg om sin familie.

- I kjølvannet av denne tragiske hendelsen vil vi fortsette å tilby vår støtte til familien, noe som inkluderer å respektere deres ønske om privatliv, sier George A. Kalogridis, president for Walt Disney World Resort, til Washington Post.

Ingen alligatorskilt

Lane Graves ble funnet et døgn etter at alligatoren angrep ham. Han hadde bare noen få sår på kroppen og det ble konkludert med at toåringen hadde druknet.

NYE SKILT: I etterkant av den tragiske ulykken har det blitt satt opp nye skilt ved lagunen. Foto: Spencer Platt / Getty Images / AFP
NYE SKILT: I etterkant av den tragiske ulykken har det blitt satt opp nye skilt ved lagunen. Foto: Spencer Platt / Getty Images / AFP Vis mer

Det var ikke satt opp noen skilt som advarte mot at det var alligatorer i området på tidspunktet ulykken skjedde, men det var satt opp flere varselskilt som advarte folk mot å svømme i vannet.

Tre dager etter angrepet sa Jacquee Wahler, talskvinne for Disney, at «vi innstaller skilt og midlertidige gjerder på stranden og vi jobber med permanente, langsiktige løsninger på strendene».

Fem alligatorer ble fanget i innsjøen i etterkant av ulykken. Etterforskere skal etter planen sammenligne bittet til alligatorene med bitemerkene på Lanes kropp for å finne ut om de har fanget alligatoren som angrep toåringen.

Det finnes omlag 1,3 millioner alligatorer i Florida, i følge Florida Fish and Wildlife Conservation Commission. Minst 23 personer er drept av alligatorer i Florida siden 1973.