KUTTER:  - Vi er glade for at kundene våre kan nyte godt av nedgangen i rentemarkedet, sier informasjonssjef i Lånekassen Astrid Mjærum. Foto: lJannecke Sanne Normann 
/ Lånekassen
KUTTER: - Vi er glade for at kundene våre kan nyte godt av nedgangen i rentemarkedet, sier informasjonssjef i Lånekassen Astrid Mjærum. Foto: lJannecke Sanne Normann / LånekassenVis mer

Lånekassa med sitt største kutt noen sinne

Senker renta 2,3 prosentpoeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den flytende renten på studielån blir 3,6 prosent fra 1. juli 2009. Det er en nedgang på hele 2,3 prosentpoeng fra 1. april og den største nedgangen på et kvartal noen gang.


- Vi er glade for at de som betaler tilbake studielånet nå kan nyte godt av rentenedgangen i markedet, sier informasjonssjef i Lånekassen, Astrid Mjærum.

Det er mulig å binde renten for tre, fem eller ti år fra 1. april. Fastrenten er 3,5 prosent for tre år, 4,0 prosent for fem år og 4,7 prosent for ti år. Søknadsfristen for å binde renten er 10. april.

10.069 kunder har allerede valgt å binde renten for tre år fra 1. april. 2.433 har bundet renten for fem år og 207 personer har bundet den for ti år.

Renten på studielån følger markedsrenten, men har et etterslep på tre til seks måneder.

(NTB)