Lånekassen gjør om regler for terrorofre

Gjelder både lån og stipend.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lånekassen endrer reglene for lån og stipend for å hjelpe ofrene for terroraksjonene 22. juli.

Mange av ofrene i bombeaksjonen i regjeringskvartalet og massakren på Utøya sliter med senvirkninger. Den nasjonale pårørendegruppen har blant annet vært bekymret for at mange av Utøya-ungdommene ikke vil klare å fullføre skole og studier på grunn av angst og mareritt. Lånekassen har derfor bestemt seg for å lempe på en del av reglene for å hjelpe ungdommene og ofrene i regjeringskvartalet, skriver VG.

Dette gjelder blant annet retten til sykestipend, som betyr at lån konverteres til stipend i sykeperioden dersom man er helt studieufør.

- Med helt studieufør menes også søkere som har prøvd å møte opp til studiestart, men som ikke har hatt utbytte av undervisningen selv om de har vært fysisk til stede, sier informasjonsrådgiver Christin Dammen i Lånekassen til avisa.

Det er dessuten ikke krav om at terrorofre møtte til skole- og studiestart i august, for at de skal ha rett til sykestipend. Dessuten vil terrorofre få stipend selv om de flytter hjem til mor og far, noe som normalt ikke gir grunnlag for å få stipend.

Studenter som får forsinkelse i studietiden på grunn av terrorangrepene, kan ha en forsinkelse ut over normale ett år, før retten til lån og stipend forsvinner.

Lånekassen lemper også på flere krav knyttet til dokumentasjon og gir terrorofrene et eget kontaktnummer som gjør at de slipper telefonkø.

(NTB)