Lånekassen utsetter fastrentefristen

Har tekniske problemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Lurer du fortsatt på om du skal søke om fastrente for lånet i Lånekassen eller satse på at renta holder seg lav? Nå har du fått litt lenger betenkningstid. Ved midnatt i kveld skulle fristen for å søke fastrente ha gått ut, men Lånekassen har forlenget fristen med to dager, grunnet tekniske problemer.

- Systemet vårt er ustabilt. Det betyr at noen av søkerne ikke har klart å komme igjennom og bruke nettsøknaden. Vi er opptatt av at alle som ønsker fastrente skal få muligheten til det, derfor utsetter vi fristen til midnatt førstkommende fredag, sier Wenche Merli, informasjonssjef i Lånekassen.

Renta stiger i april

Lånekassen åpnet for søknader for en måned siden, men mange har ventet med å søke til de fikk de siste opplysningene om hvordan renta blir i april. For øyeblikket ligger renta på 4,0 prosent, mens den stiger til 4,4 1. april. Velger du fastrente i tre år, blir renta 5,0 prosent, og velger du 5 år, blir den 5,1 prosent.

- De politiske signalene tyder på at den flytende renta kan stige noe mer framover, sier Merli.Hun vet ikke nøyaktig hva som er galt med systemet for nettsøknadene, men regner med at det vil løse seg snart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer