Lånekassen utsetter fastrentefristen

Har tekniske problemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lurer du fortsatt på om du skal søke om fastrente for lånet i Lånekassen eller satse på at renta holder seg lav? Nå har du fått litt lenger betenkningstid. Ved midnatt i kveld skulle fristen for å søke fastrente ha gått ut, men Lånekassen har forlenget fristen med to dager, grunnet tekniske problemer.

- Systemet vårt er ustabilt. Det betyr at noen av søkerne ikke har klart å komme igjennom og bruke nettsøknaden. Vi er opptatt av at alle som ønsker fastrente skal få muligheten til det, derfor utsetter vi fristen til midnatt førstkommende fredag, sier Wenche Merli, informasjonssjef i Lånekassen.

Renta stiger i april

Lånekassen åpnet for søknader for en måned siden, men mange har ventet med å søke til de fikk de siste opplysningene om hvordan renta blir i april. For øyeblikket ligger renta på 4,0 prosent, mens den stiger til 4,4 1. april. Velger du fastrente i tre år, blir renta 5,0 prosent, og velger du 5 år, blir den 5,1 prosent.

- De politiske signalene tyder på at den flytende renta kan stige noe mer framover, sier Merli.Hun vet ikke nøyaktig hva som er galt med systemet for nettsøknadene, men regner med at det vil løse seg snart.

Søk via telefon eller post

- Vil dere utvide fristen enda mer hvis det ikke løser seg innen fredag?

- Det må vi vurdere. Hvis systemet er oppe så lenge at vi regner med at de fleste har fått det til, vil vi beholde fristen, sier hun.

Dersom du likevel ikke klarer å bruke nettsøknaden, har Merli to andre forslag. Søkerne kan enten ringe kassafonen og søke via telefon, eller skrive ut søknaden og søke på papir. Søker du per post, må søknaden være poststemplet senest i løpet av fredagen.