Slutt med billige lån: Statens pensjonskasse hever renten. Foto: NINA/HANSEN, Dagbladet.
Slutt med billige lån: Statens pensjonskasse hever renten. Foto: NINA/HANSEN, Dagbladet.Vis mer

Lånekundene rømmer

- I et rentemarked som er på vei nedover blir rentehevingen veldig merkbar, sier seksjonssjef Mette Ystebø Hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Statens pensjonskasse har lenge vært kjent for å tilby gunstige lånebetingelser til sine kunder. Det ser ut til å gå mot slutten. Finansavisen kan fortelle at Christian Næss (25) er blant de som nå har flyttet lånet sitt fra Statens pensjonskasse som følge av at boliglånsrenten heves til 2,9 prosent om to uker.

Tøff konkurranse Renten blir med andre ord høyere enn de beste tilbudene fra blant annet DNB og Danske Bank på ned til 2,7 prosent flytende rente. Fastrentelån kan man i markedet få til enda lavere rente, men Statens pensjonskasse tilbyr ikke fastrentelån.

- Renten var eneste grunn til at jeg tok opp lån i Statens pensjonskasse. De er ganske strenge sammenlignet med andre banker, og man kan kun låne 1,7 millioner. Når renten nå blir like høy som hos bankene er det ingen grunn til å ha lån der, sier Næss til Finansavisen.

Da Næss ble kunde i Statens pensjonskasse i starten av 2013 lå renten på 2,25 prosent, mens den ifølge SSB i snitt lå på rundt fire prosent hos bankene.

Merkbar renteheving - I et rentemarked som er på vei nedover blir rentehevingen veldig merkbar. Det skjer jo ikke som følge av bevegelse i rentemarkedet, for pengemarkedsrenten har gått ned, men fordi politikerne har valgt å øke påslaget som legges på normrenten, sier seksjonssjef Mette Ystebø Hagen i Statens pensjonskasse til Finansavisen.

Flere nyheter Svenskene nestemann ut med QE
Riksbanken innfører negativ rente og QE
Derfor skal boligprisene videre opp i 2015