Vil hjelpe en barnefamilie

Låner bort hytta til barnefamilie uten råd

Bjørn Arild Skeibrok (60) ønsker å låne bort hytta til en barnefamilie, som ikke har råd til ferie. Nå får han massiv respons.

Bjørn Arild Skeibrok (60) var ikke forberedt på responsen han skulle få på Facebook-innlegget. Foto: Privat
Bjørn Arild Skeibrok (60) var ikke forberedt på responsen han skulle få på Facebook-innlegget. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Bjørn Arild Skeibrok (60) delte søndag et Facebook innlegg hvor han tilbyr en barnefamilie, som ikke har råd til ferie, å låne familiehytta i ei uke. De hadde ikke i sin villeste fantasi forestilt seg responsen de skulle få.

– Jeg er helt sjokkert. På bare to døgn har vi fått inn rundt hundre søknader, forteller Skeibrok.

Låne hytta gratis

I tjue år har Skeibrok leid ut hytta til tyske turister. Da dette ikke var mulig i år bestemte han og familien seg for å låne ut hytta gratis, til noen som trenger det. Inspirasjonen fikk han fra en kompis, som hadde gjort noe liknende tidligere.

RØRT: Bjørn Arild Skeibrok (60) er rørt over alle de fine tilbakemeldingene. Foto: Privat
RØRT: Bjørn Arild Skeibrok (60) er rørt over alle de fine tilbakemeldingene. Foto: Privat Vis mer

– Verken jeg eller ungene hadde planer om å bruke hytta i perioden 26. juni til 2. juli. I stedet for å la den stå tom, er det nå noen som kan få glede av den, forteller Skeibrok.

Hytta på Molandsli ligger like ved Lyngdal. Den er beregnet for seks personer, og består av tre soverom og to bad. Prisen for å leie ei hytte på Sørlandet i sommermånedene, ved sjøen, ligger på rundt 20 000 til 35 000 tusen kroner i uka.

Stor respons

Facebook-innlegget har fått 4900 delinger, og 251 kommentarer. Familien er rørt over alle de fine tilbakemeldingene.

– Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra hele landet. Det er nesten slik at jeg får tårer i øynene av å lese dem, sier han.

Skeibrok la spesielt merke til en kommentar, hvor det står: Den største glede du kan ha, det er å gjøre andre glad.

– Det er som om jeg kunne sagt det selv, sier Skeibrok.

Rausere samfunn

Hytta skal lånes bort til en barnefamilie, og Skeibrok forteller at hytta har et fint uteområde for barn, med en sandstrand like ved.

I Facebook-innlegget står det også at Joker Borhaug vil sponse familien med et gavekort på 1500 kr. Skeibrok eier selv en del av Joker-butikken, og ordnet derfor tilbudet.

Nå oppfordrer Skeibrok og familien andre som har hytte og råd, til å gjøre det samme.

- Hvis hytta likevel står tom kan en være med på å gi litt raushet og hjertevarme, ved å låne ut hytta til noen som virkelig trenger et avbrekk i hverdagen, sier han.

Det er allerede noen som har blitt inspirert av Facebook-innlegget til Skeibrok.

– Vi har fått henvendelser fra et par personer som har sagt at de ønsker å tilby det samme selv. Jeg er glad for at vi kan bidra til at flere ønsker å prøve ut dette. Slik får vi et rausere og varmere samfunn, sier han.

VANT: Etter ti lange og intense uker på «Sommerhytta« er vinnerne endelig kåret. Video: TV 2 Vis mer

Skeibrok og familien har allerede bestemt seg for at de vil gjøre noe liknende til neste år, men at de ikke kommer til å dele det på Facebook.

– Det er ganske overveldende å få inn så mange søknader. Neste gang kommer vi til å gå gjennom Blå Kors eller Frivillighetssentralen. Slik kan vi begrenser antall søkere, og forholder oss til familier i Agder kommune, sier han.

Søker ikke selv

Skeibrok kan fortelle at de fleste søknadene ikke kommer ifra barnefamiliene selv, men at de blir sendt på vegne av andre.

– Det er gjerne en mor som søker for sin datter, eller en som søker på vegne av en venninne, sier Skeibrok.

I ettermiddag skal familien samles og gå gjennom alle søknadene. De skal også prøve å svare alle som har sendt inn søknad.

– Jeg tenker at vi trekker ut tre eller fire alternativer, også må vi prøve å finne ut hvem av dem som virkelig trenger det. Det er også et pluss om de bor litt i nærheten av hytta, forteller Skeibrok.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer