BOLIGLÅN: Statens Pensjonskasse, her ved direktør Finn Melbø, låner ut penger til 2,2 prosent rente. Foto: Statens Pensjonskasse
BOLIGLÅN: Statens Pensjonskasse, her ved direktør Finn Melbø, låner ut penger til 2,2 prosent rente. Foto: Statens PensjonskasseVis mer

Låner ut penger til 2,2 prosents rente

En halv million nordmenn kan låne penger til 2,2 prosents rente. Foreløpig har bare 70 600 gjort det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Statens pensjonskasse (SPK) har det siste året holdt en boligfest for statsansatte, skriver Finansavisen i dag.

Pr. 30. september er det lånt ut 77,5 milliarder kroner til boligformål. På ett år har utlånsveksten vært på formidable 47,2 prosent - sju ganger høyere enn den samlede kredittveksten i Norge.

2,23 prosent rente - Pågangen er stor og forholdsvis stabilt høy det siste året. Det skyldes nok at renten er gunstig, og at ordningen har fått en del oppmerksomhet i media, sier Reda Louhibi, leder for låneseksjonen i SPK til avisa.

SPK lokker med avdragsfrihet i inntil fem år, og lånerenter de ansatte i privat sektor bare kan drømme om.

Renta er på 2,23 prosent, mens sammenlignbar rente i DNB er på 4,1 prosent, gitt et lån på 1,7 millioner kroner.

En halv million kan gjøre det Reglene er imidlertid slik at hvis for eksempel begge i en husstand jobber i staten kan de tilsammen låne 3,4 millioner kroner til 2,23 prosents rente.

I dag har omkring en halv million nordmenn mulighet til å søke om lån i SPK. Så langt i år har antallet lånekunder økt fra 57 300 til 70 600. 83 prosent av SPKs lån er refinansierte utlån i private banker, skriver Finansavisen.

Flere nyheter Slik spionerer sjefer på egne ansatte
Er du kollegaen alle irriterer seg over?
John Fredriksen fortsetter å øke i polsk laks