Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lånerenta vippet over 10 prosent i Hellas

Den europeiske sentralbanken stoler ikke på landets gjeldsløfter.

 DYRT FOR BANKKUNDER:  I dag bikket lånerenten over 10 prosent i Hellas. Her hektisk aktivitet utenfor en bank i Aten tidligere i vinter. Foto:  Louisa Goulimaki, AFP/NTB Scanpix.
DYRT FOR BANKKUNDER: I dag bikket lånerenten over 10 prosent i Hellas. Her hektisk aktivitet utenfor en bank i Aten tidligere i vinter. Foto: Louisa Goulimaki, AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lånerenta i Hellas steg til over 10 prosent etter at Den europeiske sentralbanken (ESB) satte ned foten for lån med sikkerhet i landets gjeld.

Lånerenten steg fra 9,68 prosent onsdag ettermiddag til 10,05 prosent torsdag morgen.

Ordningen med å la banker låne med sikkerhet i Hellas' statsgjeld var del av landets låneavtale med ESB.

Onsdag sa imidlertid sentralbanken at den ikke lenger føler seg trygg på at Hellas kommer til å imøtekomme lånevilkårene.

Uttalelsen ble gitt etter at landets nye finansminister Yanis Varoufakis fra Syriza-partiet besøkte banken onsdag.

- Vilkårene for likviditet fra Den europeiske sentralbanken er tydelige. Dersom vilkårene ikke lenger møtes av alle parter, må ESB ta konsekvensen av det, sier ESBs sjeføkonom Peter Praet om avgjørelsen til den franske avisa Les Echos.

(NTB-AFP).

 STORT PRESS I NY JOBB:  Hellas' nye finansminister Yanis Varoufakis var på besøk hos Den europeiske sentralbanken (EBS) i Frankfurt i går. Det ga ingen beroligende utslag for hans egne velgere med lån. Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters/NTB Scanpix.
STORT PRESS I NY JOBB: Hellas' nye finansminister Yanis Varoufakis var på besøk hos Den europeiske sentralbanken (EBS) i Frankfurt i går. Det ga ingen beroligende utslag for hans egne velgere med lån. Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer