Lang natts ferd mot streik?

Enten foreligger det et anbefalt forslag ved midnatt, eller så blir det streik. Men streiken kommer ikke til å være virksom før klokken 6 i morgen tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mellom 50 og 60 forhandlere fra LO og NHO sitter i knallharde forhadlinger i hele dag hos riksmeklingsmann Reidar Webster. Den eneste pausen de bevilger seg i forhandlingene er en to timer lang middagspause fra 17 til 19.

Stor møtevirksomhet

Det er både fellesmøter og særmøter og en hektisk aktivitet på kontoret til Riksmeklingsmannen i Oslo sentrum. Og tautrekkingen foregår til siste slutt. For som Reidar Webster sa i begynnelsen av uken: - Det er Norges beste forhandlere som møtes.

Det betyr at det er særdeles liten sannsynlighet for at du får vite om det blir streik eller om du får en ekstra ferieuke før midnatt i dag.

Fristen for å komme frem til et anbefalt forslag er midnatt i natt, men dersom Webster ser noen som helst mulighet for å få partene til å komme hverandre i møte vil han trolig forlenge fristen noe. Men innen klokken 6 i morgen tidlig må partene i alle fall enten ha blitt enige eller bryte meklingen.

Lammer deler av samfunnet

Dersom det blir streik er det 21 500 medlemmer i LO som kommer til å lamme de delene av samfunnet der de jobber. Transportarbeidere, trykkeriansatte, sjøfolk, bygningsarbeidere og cateringsansatte i Nordsjøen, er blant de som streiker fra i morgen tidlig.

Det er særlig to krav fra LO som NHO foreløpig ikke har gitt etter for. En ekstra ferieuke i form av fire nye «Gro-dager» er LOs ene krav. Men Yngve Hågensen står trolig like hardt på for å få NHO til å forplikte seg til å være med på etterutdanningsreformen.

Dagbladet :på nettet følger meklingen mellom LO og NHO.