Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Asylpolitikk:

- Lang saksbehandlingstid ødelegger for oktoberbarna

Hadde UDI fulgt egne saksbehandlingsregler, kunne afghanske «Odin» fått behandlet asylsaken på nytt. I stedet havnet han på gata i Paris.

FORVIRRING OG TVIL: I november i fjor ba et stortingsflertall om at Regjeringen, med Sylvi Listhaug i spissen, sørger for at «hensynet til barnas beste» vektlegges mer enn før når det gjelder de såkalte oktoberbarna: De unge afghanerne som kom til Norge da flyktningkrisa var på topp, i 2015-2016. I dag, flere måneder etter. er det fortsatt uklart om personer som «Armin», som rømte fra Norge i oktober, er omfattet av vedtaket til Stortinget. <br>Foto: Christian Roth Christensen
FORVIRRING OG TVIL: I november i fjor ba et stortingsflertall om at Regjeringen, med Sylvi Listhaug i spissen, sørger for at «hensynet til barnas beste» vektlegges mer enn før når det gjelder de såkalte oktoberbarna: De unge afghanerne som kom til Norge da flyktningkrisa var på topp, i 2015-2016. I dag, flere måneder etter. er det fortsatt uklart om personer som «Armin», som rømte fra Norge i oktober, er omfattet av vedtaket til Stortinget.
Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

I november i fjor mente et stortingsflertall at Regjeringens politikk rundt tvangsreturer av yngre afghanske asylsøkere, de såkalte oktoberbarna, hadde vært for streng.

Enorm forvirring

Det førte til at 220 unge afghanere skal få behandlet sakene på nytt. Hensynet til «barnas beste» skal vektlegges mer enn tidligere. Men forvirringen rundt hvordan disse sakene skal vurderes er stor:

Skal for eksempel afghanerne få vurdert sakene sine etter alderen de har i dag - eller når de først kom til Norge? Justisminister Sylvi Listhaug ønsker å ta utgangspunkt i dagens status og alder.

- Lang saksbehandlingstid har allerede ødelagt for mange, forteller Iren Dyrseth, utdannet advokat og tidligere verge for en enslig mindreårig asylsøker fra Afghanistan.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?