Du leser nå Dagbladet Pluss

Asylpolitikk:

- Lang saksbehandlingstid ødelegger for oktoberbarna

Hadde UDI fulgt egne saksbehandlingsregler, kunne afghanske «Odin» fått behandlet asylsaken på nytt. I stedet havnet han på gata i Paris.

FORVIRRING OG TVIL: I november i fjor ba et stortingsflertall om at Regjeringen, med Sylvi Listhaug i spissen, sørger for at «hensynet til barnas beste» vektlegges mer enn før når det gjelder de såkalte oktoberbarna: De unge afghanerne som kom til Norge da flyktningkrisa var på topp, i 2015-2016. I dag, flere måneder etter. er det fortsatt uklart om personer som «Armin», som rømte fra Norge i oktober, er omfattet av vedtaket til Stortinget. <br>Foto: Christian Roth Christensen
FORVIRRING OG TVIL: I november i fjor ba et stortingsflertall om at Regjeringen, med Sylvi Listhaug i spissen, sørger for at «hensynet til barnas beste» vektlegges mer enn før når det gjelder de såkalte oktoberbarna: De unge afghanerne som kom til Norge da flyktningkrisa var på topp, i 2015-2016. I dag, flere måneder etter. er det fortsatt uklart om personer som «Armin», som rømte fra Norge i oktober, er omfattet av vedtaket til Stortinget.
Foto: Christian Roth ChristensenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I november i fjor mente et stortingsflertall at Regjeringens politikk rundt tvangsreturer av yngre afghanske asylsøkere, de såkalte oktoberbarna, hadde vært for streng.

Enorm forvirring

Det førte til at 220 unge afghanere skal få behandlet sakene på nytt. Hensynet til «barnas beste» skal vektlegges mer enn tidligere. Men forvirringen rundt hvordan disse sakene skal vurderes er stor:

Skal for eksempel afghanerne få vurdert sakene sine etter alderen de har i dag - eller når de først kom til Norge? Justisminister Sylvi Listhaug ønsker å ta utgangspunkt i dagens status og alder.

- Lang saksbehandlingstid har allerede ødelagt for mange, forteller Iren Dyrseth, utdannet advokat og tidligere verge for en enslig mindreårig asylsøker fra Afghanistan.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.