Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lang straff skremmer pedofile

JOMTIEN (NTB): Politimannen Nueng-Phathai Thivakorntikul etterforsker pedofili-anklagene mot den 49 år gamle nordmannen som er fengslet i Pattaya. Han sier at en lang fengselsstraff for nordmannen vil være en virkningsfull advarsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvis nordmannen blir dømt til mellom 10 og 15 år i fengsel, slik han risikerer etter thailandsk lov, vil det være den perfekte advarsel til alle pedofile som tenker på å komme her for å ha sex med barn, sier Nueng-Phathai.

Etterforskeren har ennå ikke avhørt 49-åringen.

- Ikke mye å si

- Jeg har møtt nordmannen bare en gang, i rundt ti minutter. Det virker som det ikke er særlig mye å si om saken. Mannen ble jo pågrepet under ganske kompromitterende omstendigheter, med fotografier og flere politimenn fra turistpolitikammeret som vitner, og vi har også guttens anklager mot ham, sier Nueng-Phrathai til NTB.

- Jeg spurte ham om han ville tilstå forbrytelsen, og mannen svarte meg på sitt eget språk «- Nei!», og sa han ville forklare seg for en domstol.

Kaptein Nueng-Phrathai er strandpoliti-offiser, han arbeider ved en avdeling som Pattaya-politiet har etablert på stranden i Jomtien for å overvåke aktivitetene der.

- Jeg har gjort papirarbeidet i saken allerede. Det som gjenstår er å avhøre nordmannen, noe jeg regner med å få gjort i løpet av de neste dagene, sier etterforskeren.

- Mener alvor

Nueng-Phathai opplyser til NTB at han har bedt dommeren som varetektsfengslet nordmannen om ikke å tillate løslatelse mot kausjon, for å være sikker på at den pedofili-mistenkte 49-åringen blir i landet.

Denne saken gjenspeiler Thailands politikk og ordrene fra Nueng-Phathais overordnede i politiet. De har gjort det klart at Thailand ikke vil akseptere turister som kjøper barn. - Derfor vil denne saken bli tatt svært alvorlig for å vise for verden at «vi mener alvor», sier etterforskeren til NTB.

- I Pattaya har vi har klart å få bort stedene der denne typen menn pleide å vanke for å kjøpe og selge barn, men det er veldig vanskelig å få fatt i dem som driver denne aktiviteten i det stille, i mer private omgivelser. Vi gjør vårt beste, og snart må verden skjønne at Thailand ikke ønsker de pedofile velkommen.(NTB)

VIL SKREMME ANDRE: Nuen-Phathai Thivakorntikul leder etterforskningen av pedofili-anklagene mot nordmannen som ble arrestert i Pattaya søndag. - 10-15 års fengsel for nordmannen vil være en perfekt advarsel mot andre pedofile som tenker på å komme hit for å ha sex med barn, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!