Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lang tid før E 18 kan gjenåpnes

Det kan gå lang tid før E 18 kan åpnes for trafikk ved Holmestrand-tunnelen etter raset søndag morgen. Veien blir trolig ikke kjøreklar før tidligst i slutten av denne måneden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Arbeidet vil i hvert fall ta denne måneden og kanskje lenger, sier politistasjonssjef John Thormodsrud ved Holmestrand politstasjon til NTB.

  - Vi håper jo at veien kan ryddes så fort som mulig, men det er en ganske komplisert situasjon og Vegvesenet vil nok være absolutt sikker på at det ikke skjer en gjentakelse, sier han.

Togstans ut uka

Også Vestfoldbanen er stengt som følge av søndagens steinras der flere tonn stein raste ned fra fjellsiden hundre meter nord for Holmestrand-tunnelen.

  Ifølge Statens Vegvesen Vestfold vil banen iallfall forbli stengt ut denne uka.

  Passasjerene blir fraktet med buss mellom Sande og Tønsberg. Det er en busstur på rundt 45 minutter. Jernbanelinjen går bare 50 meter fra E 18.

  - Trafikkavviklingen går rimelig greit. Vi har nok busser og forsinkelsene var ikke på noe særlig mer enn 10 minutter tirsdag morgen. Passasjerene tar situasjonen med fatning, opplyser informasjonskonsulent Hans-Petter Lyshaug i NSB til NTB.

Etterforskning

Politiet vil se nærmere på om det ble begått lovbrudd da E 18 gjennom Holmestrand-tunnelen ble åpnet for trafikk sist fredag.

  - Vi har startet etterforskningen, som i første omgang går ut på å få oversikt over om det er fare for flere ras. Vi vil deretter se på om det ble begått klanderverdige ting eller om det er Vår Herre som har spilt oss et puss, sier Thormodsrud.

  Det pågikk i morges forberedelser til nedskyting fra toppen av fjellet. Om lag 12 500 tonn steinmasser skal fjernes før veien kan åpnes igjen.

(NTB)

Hele Norges coronakart