Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lang tid

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • En lege ved sykehuset i Lærdal i Sogn og Fjordane er blitt fratatt legelisensen av Helsetilsynet etter at det er påvist flere tilfeller av feilbehandling ved fødsler ved sykehuset. Tilsynets reaksjon kommer etter at VG i flere reportasjer tok opp situasjonen ved sykehuset, og etter at en rekke andre instanser har kviet seg for å gjøre noe. Men det er mer enn to år siden avisa første gang skrev om skandalene, og det er vel kjent at klagene på legen, som hadde eneansvar som fødselslege ved sykehuset, begynte å komme allerede i 1984. Det er med andre ord ikke bare legen som har vist faglig svikt i denne saken.
  • Det skal sies til Helsetilsynets fordel at det etter hvert begynte å engasjere seg tungt i saken. Men den byråkratiske kontrollkverna maler for langsomt når det går så tregt som her. Det er et alvorlig tankekors når det endelig er ryddet opp ved skandalesykehuset.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!