Lang ventetid

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ali Farah, som ble slått ned i Sofienbergparken i Oslo og som ble etterlatt av ambulansepersonalet, har startet på et omfattende rehabiliteringsprogram. Søndag ble han intervjuet i NRKs Søndagsrevyen, og etterlot et sterkt inntrykk: Det var ikke noe hevngjerrig voldsoffer som uttalte seg.

Men det er nå over fire måneder siden hendelsen som kunne ha fått fatal utgang for ham, og fortsatt har ikke Helsetilsynet tatt stilling til helsepersonellets befatning med saken. Mens fylkeslegen i Oslo etter kort tid konkluderte med at Farah ikke fikk den hjelpen han hadde krav på og at ambulansepersonalet opptrådte diskriminerende, lar Helsetilsynet det gå måneder før det kommer en avgjørelse.

Vi skjønner godt at en slik tilsynssak der jobb og autorisasjon står på spill, skal vurderes grundig. Men når fylkeslegen greier det på noen dager, bør også Tilsynet greie det på noen uker. Tilsynsuttalelser bør komme så raskt at ikke bare de det angår, men også de som skal lære av saken, husker hva det gjelder.