Langangen ny Verdikommisjon-leder

Advokat Jan-Erik Langangen (48) blir ny leder av Verdikommisjonen. Den tidligere Storebrand-sjefen måtte selv ta en rekke verdivalg etter at han ble sparket fra maktens tinde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MORAL-VOKTEREN:- Verdimessig har samfunnet blitt svekket de siste årene, sier Jan-Erik Langangen. Den nyvalgte lederen i Verdikommisjonen stilte opp i en rekke intervjuer i dag.

Statsminister Kjell Magne Bondevik mener Landgangen har gode forutsetninger til å lede Verdikommisjonen.
Langangen selv ser også optimistisk på oppgaven:
- Jeg lærte av å gå på trynet. Noe av det første som skjer når du går på et nederlag, er at du blir mer forsiktig og omtenksom. Du oppdager at andre stiller opp for deg når det går galt, og det blir mye lettere å stille opp for andre. Slik var det ikke før jeg gikk på trynet, sier advokaten til NTB.

Den nyoppnevnte lederen av Verdikommisjonen er forsiktig med å komme med noen programerklæringer.

Langangen føler at hans karrierekjør har gått på bekostning av kone og barn, og dermed også han selv.
- Arbeidet hadde førsteprioritet. Jeg måtte først oppleve en nedtur før jeg ble mer bevisst hvor viktig livskvalitet er, forteller han.

Nedturen kom en søndag ettermiddag sommeren 1992 da Langangen måtte forlate jobben som konsernsjef i Uni Storebrand på dagen. Årsaken var den vanskelige økonomiske situasjonen konsernet var kommet opp i etter det mislykkede raidet mot forsikringsselskapet Skandia.
(Dagbladet :på nettet/NTB)