Lange avhør av siktet brødrepar etter skyting

Brødreparet av pakistansk opprinnelse som er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter at tre unge menn ble skutt på Stovner i Oslo fredag, satt natt til søndag fortsatt i avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet vil ikke kommentere hvorvidt de to 20-åringene har tilknytning til den såkalte B-gjengen.

- Vi velger foreløpig å holde tett med detaljer fra avhørene, sier vaktleder Kjell Pedersen til NTB.

Pedersen utelukker ikke at det blir aktuelt med flere vitneavhør i saken.

- Vi må kanskje ha tak i flere vitner. Avhørene av de to siktede fortsetter søndag, sier Pedersen.

De to blir trolig fremstilt for varetektsfengsling mandag. Politiet regner ikke med å pågripe flere personer etter skyteepisoden.

Hevnaksjon

Ifølge Pedersen har ikke avhørene avdekket at det skal være en hevnaksjon på gang natt til søndag.

- Vi håper på en rolig natt. Våpen i omløp er det dessverre hver kveld, vi vet ikke om noe spesielt i natt, sier Pedersen.

Tre unge menn, to på 19 år og en på 22 år, ble brakt til Ullevål sykehus med alvorlige skuddskader i bryst og buk etter skytingen sent fredag kveld.

De skadde 19-åringene er av marokkansk og spansk opprinnelse, mens 22-åringen er av vietnamesisk opprinnelse. Tidlig søndag morgen var tilstanden kritisk og ustabil for den ene 19-åringen. For de to andre er tilstanden alvorlig, men stabil.

- Bare dyktig helsepersonell har hindret gjerningsmennene fra å bli drapsmenn. Hadde skytingen foregått lenger unna byen, ville det ha gått galt, sier Pedersen.

Trolig automatvåpen

Skytingen fant sted i 23.30-tiden fredag ved T-banestasjonen på Stovner, bare 50 meter fra Stovner politistasjon.

De to som er pågrepet skal ha avfyrt skuddene mot en bil med til sammen fem personer. Tre av dem ble alvorlig skadd.

Seks vitner til hendelsen ble natt til lørdag avhørt av politiet. To av vitnene skal ha sittet i bilen, og disse kjørte de skadde til legevakten i Oslo etter skytingen.

Politiet har ikke funnet våpenet som ble brukt.

- Trolig er sju - åtte skudd avfyrt. Vi har funnet hylser etter 9 mm-ammunisjon liggende på stedet, trolig fra et automatvåpen, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad ved Oslo politidistrikt til NTB.

Slåsskamp

Politiet kjenner foreløpig ikke motivet for skytingen.

- Vi vet ennå ikke om dette er et gjengoppgjør. Så vidt vi vet tilhørte ikke ofrene noen gjenger, sier Hjulstad til NTB.

Vitner har fortalt at åtte - ti personer skal ha vært involvert i en slåsskamp på Stovner tidligere fredag kveld. Politiet regner med at skyteepisoden har sammenheng med denne slåsskampen, men vil ikke opplyse om hva slags forhold de pågrepne har til de tre skadde.

(NTB)