Lange avhør etter Frogner-skytingen

Seks personer siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De seks mennene som er siktet for å ha skutt en 43 år gammel mann i halsen i Oslo natt til lørdag, satt fortsatt i avhør søndag kveld.

Ifølge politioverbetjent Grete Metlid ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt kan avhørene ende med at en eller flere av de siktede blir sluppet fri. Metlid regnet med at avhørene ville pågå fram til 20-tiden.

- Hvorvidt siktelsen mot alle de seks opprettholdes er noe vi skal avgjøre etter avhørene. Vi gjennomfører også avhør av andre personer, sier Metlid til NTB.

Offeret for skytingen, en 43 år gammel mann med østeuropeisk bakgrunn, ble beskutt da han var i ferd med å kjøre ut av garasjeanlegget i en bygård på Frogner i 5.30-tiden lørdag. 43-åringen ble truffet i halsen og ble brakt til Ullevål universitetssykehus. Tilstanden hans er ikke livstruende.
Automatvåpen 
De siktede har ifølge Grete Metlid relasjoner til gjengmiljøet i Oslo. Flere medier melder at de har tilknytning til A-gjengen og tre av dem skal være brødre. Likevel karakteriserer ikke politiet saken som et gjengoppgjør.

- Dette er ikke en tilfeldig hendelse. Det er gjengrelasjoner, men vi har ikke satt i verk en tradisjonell gjengetterforskning, sier Metlid.

Vitner har fortalt politiet at det ble avfyrt mellom 10 og 20 skudd utenfor bygården på Frogner lørdag morgen. Det skal ha blitt brukt et grovkalibret automatvåpen.

Den 43 år gamle mannen som ble beskutt, skal være en norsk-bulgarsk torpedo, som skal tilhøre et tungt kriminelt miljø. I bilen han kjørte skal han ha hatt flere hundre tusen kroner, men gjerningsmennene rørte ikke pengene, skriver VG.


Ukjent motiv

De seks pågrepne er i alderen slutten av 20-årene til begynnelsen av 30-årene. De ble i helgen siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk. Grete Metlid forteller at alle er personer politiet kjenner godt fra før.

SKUTT I HALSEN: De seks mennene som er siktet for å ha skutt en 43 år gammel mann i halsen i Oslo natt til lørdag, satt fortsatt i avhør søndag kveld. Foto: Scanpix
SKUTT I HALSEN: De seks mennene som er siktet for å ha skutt en 43 år gammel mann i halsen i Oslo natt til lørdag, satt fortsatt i avhør søndag kveld. Foto: Scanpix Vis mer

Politiet ønsker ikke å si mye om offeret, men ifølge Aftenposten skal 43-åringen tidligere ha samarbeidet med noen av dem som nå er pågrepet. Motivet for skytingen er ikke kjent.

- Han har ingen oppfatning av bakgrunnen for at han ble skutt, sier 43-åringens advokat John Christian Elden til VG.


Hevder alibi

Alle de siktede nekter straffskyld. De hevder å ha alibi for tidspunktet for drapsforsøket, og skal ha forklart at de var på en fest lørdag morgen, ifølge Dagsavisen.

De siktede vil bli framstilt for varetektsfengsling mandag.

(NTB)